Ev fiyatlarında işler değişti! Ev sahipleri acil harekete geçti

Ev ve iş yerlerinin fiyatlarının düşeceği söylentisi ile birlikte ev sahipleri harekete geçmek zorunda kaldı. Ev ve iş yeri sahipleri internetten satışlarda fiyatların doğrudan değiştiğini dile getirdi.

Ev fiyatlarında işler değişti! Ev sahipleri acil harekete geçti

Devlet erkanı tarafından kararlaştırılan ve ihtiyaç sahipleri için tasarlanan 'sosyal konut projesi' ' Hazine arazilerinin vatandaşa satılması' haberleri konut sektörünü çok hızlıca etkiledi. Bu haberlerin sektörde ve ana akım medyada yer bulmasının ardından ev sahipleri ve vatandaş ev ve iş yerlerini hızlıca satmaya kalktı. Öyle ki 1 Ağustos’ta internette satılık konut sayısı 550 bin 427 iken, sosyal konut söylentisi ve fiyatların düşeceği beklentisi ile satılık konut sayısı bir anda 573 bine kadar fırlamış oldu. 

1 hafta içinde bir anda 20 binden fazla konut ve ticari iş yeri satışa çıkmış oldu. Sektör temsilcileri, emlak ve konut sektöründe bir süredir ciddi bir köpük oluştuğunu ve bu oluşumun ciddi projelerle giderilebileceğinin bir sinyali olduğunu belirtiyor. 

Ev fiyatlarında düşüş gerçekleşecek mi?

Medyada yer alan haberlere göre, hükümetin açıklamış olduğu projeler ile birlikte konut fiyatlarında ciddi ve hızlıca bir düşüş yaşanacağı öngörülmekte. Bu sebeple de ev ve iş yeri sahipleri fiyat düşüşü yaşanmadan hemen önce satış işlemi yapabilmek için hızlıca eldeki ürünleri elden çıkartmayı hedefliyor. Sektör öncülerinin belirtmiş olduğu piyasadaki köpük fiyatın her geçen gün büyümesinin ana nedeni 'mal benim, istediğim fiyatı yazarım' diye düşünen mal sahipleri. Bu düşünce yapısı ile birlikte enflasyon etkisinin artış göstermesi kiraları geçtiğimiz yıldan bu yana neredeyse yüzde 100 oranında artırdı. 

Hükümetin açıklaması beklenen projelerle birlikte bu fiyatlarda hızlı bir düşüş yaşanması bekleniyor. Durumu erken fark eden ev sahipleri şimdi piyasayı daha da yükseltmek için evlerini hızlıca satışa koyma yoluna gitmiş durumda. Bu durumlardan etkilenmemek için fiyat takibinin iyi yapılması ve hükümetin açıklayacağı programlarla birlikte uygun fiyattan ev sahibi olunabilir.

Etiketler