İstanbul'a Ukrayna'dan yola çıkan iki gemi geldi

Chernomorsk limanından tahıl sevkiyatı yapılmasının ardından yola çıkan ve içerisi mısır yüklü olan Ruşen adlı gemi İstanbul iline ulaşım sağladı. Gemi Türkiye, Ukrayna, Rusya, Bm tarafından denetime girecek ve herhangi bir sorun çıkmaz ise yolunu sürdürecek.

İstanbul'a Ukrayna'dan yola çıkan iki gemi geldi

Rojen isimli gemi dün Chernomorsk limanından tahıl sevkiyatı anlaşması sebebiyle yola çıktı. İçerisinde ise yaklaşık olarak 13000 ton mısır yüklü olduğu bilinmektedir. Dün yola çıkan gemi ise bugün İstanbul'a ulaşım sağladı. Yoluna devam edebilmesi için ise Türkiye'nin, Ukrayna'nın, Rusya'nın ve aynı zamanda BM'nin denetlemesine girmesi gerekecek ve herhangi bir sorun gözükmüyor ise yoluna devam edebilecek. Aynı zamanda polarnet adlı gemide içerisinde 12 ton mısır taşımaktadır ve bu geminin de bugün İstanbul'a inmesi beklenmektedir.

İstanbul'a Ukrayna'dan yola çıkan iki gemi geldi 

Ukrayna'dan yola çıkan üç gemiden ikisi de İstanbul'a iniş sağladı

İçerisinde tahıl bulunan ve anlaşmaya göre yola çıkan  üç gemiden ikincisi İstanbul’a iniş sağladı. İstanbul'a iniş sağlayan ilk gemi Ruşen isimli gemi olduğu ve içerisinde ise toplamda 13000 ton mısır bulunduğu söylenmektedir. Bu gemi dün Chernomorsk limanından harekete geçti ve daha sonra ise bugün İstanbul’a ulaşım sağladı. Bu geminin hareket etmesi ve daha ileriye gidebilmesi için bazı denetimlerden geçmesi gerekeceği açıklandı. Peki, bu gemi hangi denetimlerden geçecek? İstanbul'a iniş sağlayan bu gemiler Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM tarafından incelenecek ve aynı zamanda bu gemilere denetim sağlanacak. Denetim sonucuna bakıldığında ve herhangi bir sorun meydana gelmediğinde ise gemi istediği yere gitmek üzere yola çıkabilecek.
 
Önümüzdeki günlerde İstanbul’a iniş sağlayan bu gemilere bazı ülkelerin heyetlerinin denetim yapması bekleniyor. Türkiye'de bu heyetler içerisinde yer alıyor. Ukrayna'dan şu ana kadar 2 gemi İstanbul iline inmiş bulunuyor. Bu gemilerde ise tahıl bulunmaktadır. Gemilerin yoluna devam edebilmesi için bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlardan en önemlisi ise Ukrayna, Türkiye. Rusya ve BM  tarafından yapılacak olan denetimleri olumlu bir şekilde geçmesi gerekmektedir. Geçtiğinde ise yoluna devam edebilecektir.

Etiketler