Bakanlıktan açıklama yapıldı: raylı sistem hattına su sisi sistemi uygulandı

Altyapı ve aynı zamanda ulaştırma bakanlığı metrolarda uygulanan ve aynı zamanda dünyada ilk olduğu bilinen bir uygulamayı yürürlüğe sokuyor. Bu uygulama ise birçok ülkeye örnek olacağı benziyor.

Bakanlıktan  açıklama yapıldı: raylı sistem hattına su sisi sistemi uygulandı

Ulaştırma bakanlığı geçtiğimiz günlerde twitter üzerinden bazı paylaşımlarda bulundu. Yapmış olduğu bu açıklamada metrolarda ilk defa kullanılabilecek ve birçok kişinin hoşuna gidebilecek uygulamayı açıkladı. Yapmış olduğu açıklamalarda ise şu bilgileri kaydetti.

Ulaştırma Bakanı tüm detayları verdi

Metrolarda ve hatta dünyada ilk defa kullanılan bir uygulamayı yapmayı başardık. Biliyorsunuz ki su sistemi karayollarında neredeyse 20 senedir kullanılmaktadır. Ancak bu sistem raylı sistem hattına uygun değildir ve şu anda ise su sistemi artık raylı sistem hattına da uygulanabilecek.
 
Su sisi sistemi sayesinde eğer bir yangın meydana geldiyse suyun yüksek basınçlı olması sebebiyle kısa bir süre içerisinde yangın sönecek. Sosis sistemini dünyaya duyurduk ve bu yapmış olduğumuz uygulamanın dünyaya örnek olmasını istiyoruz.

Bakanlıktan  açıklama yapıldı: raylı sistem hattına su sisi sistemi uygulandı
 
Su sisi sisteminde fazla bir suya ihtiyaç duyulmaz.  Bu uygulama çok sıcak olduğunda hiçbir şeyin yangından etkilenmesine sebep oluyor. Ancak ortamın sıcaklığının ise mutlaka 40 dereceyi geçmemesi gerekiyor. 40 derecenin üzerinde ise bazı durumlarda fayda sağlayamayan biliyoruz.
 
Biliyorsunuz ki karayolları için su sisi sistemi biliniyordu. Fakat metro demiryolu ve aynı zamanda raylı sistem bunu ilk defa kullanacak. Bu sebepten dolayı da birçok kişi tarafından dikkat çekmeyi başarıyor. Bu uygulama sayesinde eğer bir yangın meydana geldiyse bu yangın olduğu yerde kalacak ve başka bir vagona  geçiş sağlamayacaktır. Çünkü yüksek basınçlı olan bir sistem bu yangını haps edecektir. Bu uygulama kapsamında kameralar ve aynı zamanda yangın esnasında kişilerin de yapılmasına gerektiğine dair anons sistemleri eklenmiştir.
 
Yangın meydana geldiğinde kısa bir süre içerisinde yangın büyümekte ve diğer vagonlarda sıçramaktaydı. Bu durumda ise pek çok kişi zarar görmekteydi. Bu durumu engellemek için ise bu uygulama birçok kişi tarafından ilgi gördü ve aynı zamanda beğenildi.


 

Etiketler