Ethereum madenciliği nasıl çalışır? Madenciliği buna değer mi?

Ethereum madenciliğine dair her şey şimdi makalemizde sizlerle...

Ethereum madenciliği nasıl çalışır? Madenciliği buna değer mi?

Ether madenciliği nasıl çalışır?

Sadece Bitcoin değil, aynı zamanda Ethereum'un kripto para birimi olan Ether (ETH) de çıkarılabilir. Ethereum madenciliği özellikle ilginç çünkü grafik kartı (GPU) ile madencilik yapmak hala mümkün. Aşağıdaki öğretici, Ethereum madenciliğinin tam olarak nasıl çalıştığını göstermektedir.

Ethereum madenciliği nasıl çalışır?

İşlemleri doğrulamak için, bunlar Bitcoin'e benzer şekilde mevcut blok zincirine nihayet eklenen bloklarda özetlenir. Bu, şu anda iş kanıtı adı verilen bir süreç aracılığıyla yapılmaktadır. Her beş saniyede bir mevcut Ethereum blok zincirine yeni bir blok eklenir. Ethereum ağında akıllı sözleşmelerin de işlenmesi gerekir ki bu da madencilerin sorumluluğundadır.

Madenciler, doğru işlemleri bir blokta birleştirir ve bloğun meta verilerinden ve nonce denilen bir karma oluşturur. Bu bir tür sağlama toplamıdır. Nonce, hash, hedef olarak adlandırılan belirli bir önceden belirlenmiş forma karşılık gelecek şekilde yinelemeli olarak seçilir.

Görevlerle başa çıkmak için - işlemlerin ve akıllı sözleşmelerin onaylanması ve blokların oluşturulması - bir teşvik yaratılır: blok zinciri için blok seçilen her madenci (yani, bir blok bulan ilk kişi kimdir) belirtilen hedef), yeni oluşturulan beş eter jetonunu alır. Ayrıca, o madenci, maruz kaldığı tüm madencilik ücretlerini alır.

Ethereum madenciliği için bir başka teşvik de, bloğu seçilmeyen madencilerin hala bir ödül (amca/teyze ödülü olarak adlandırılan) almasıdır. Bunun nedeni, beş saniyelik kısa bir blok süresiyle, iki madencinin aynı anda geçerli bir blok bulma olasılığının nispeten yüksek olmasıdır. Bloğu daha uzun blok zincirine eklenmemiş olan madencinin çalışmalarını finansal olarak ödüllendirmek ve madenciliğin merkezileşmesine karşı harekete geçmek için, ortalama iki ila üç eterlik bu daha küçük ödül tanıtıldı.

Bu noktada, bu madenciliğin günlerinin Ethereum için sayılı olduğunu vurgulamak önemlidir: Casper adı altında gelecek bir güncelleme ile, bir iş kanıtı konsensüsü sözde kanıt olarak değiştirilecektir. of-stake -Konsensus değişti, bu artık klasik anlamda madencilik gerektirmez.

Ancak bu gerçekleşse bile, daha önce kullanılan ekipmanla kar elde edilebilir: Ethereum Classic, Ethereum ile aynı çalışma kanıtı mekanizmasını kullanır ve bir hisse kanıtı anlaşmasına geçme niyetinde değildir.

Ethereum madenciliği için ne gerekiyor?

Bitcoin'de olduğu gibi, madencilik sürecine katılmanın farklı yolları vardır. Bir yandan, bulut madenciliği için harici bir sağlayıcıya ödeme yapma seçeneği var. Öte yandan Ethereum, doğru donanım ve yazılımla bağımsız olarak da kazılabilir.

Ethereum'u kendin kaz

Tabii ki, Ethereum şirket içinde de çıkarılabilir. Ethereum madencisine fayda sağlayan Bitcoin madenciliğinden önemli bir fark, madencilik sürecinin kendisinde yatmaktadır: Ethereum'un - ehash olarak adlandırılan - çalışma kanıtı, Bitcoin'den daha fazla bellek gerektirir. Uzun bir süre boyunca bu, Ethereum madenciliği ASIC'lerinin geliştirilmesinin ve dolayısıyla madenciliğin merkezileştirilmesinin önünde durdu.

GPU'lar donanım olarak gereklidir

Bu kartlar, hash oranını artırmak için ya kendi PC'nize bağlanabilir ya da bir madencilik teçhizatına kurulabilir. Teknolojiden anlayan madenciler bunu kendileri kurabilirler: Bir anakarta birkaç GPU takılı, bir sabit sürücü ve RAM bağlı ve bilgisayara yalnızca madencilik için tasarlanmış bir güç kaynağı bağlı. Yük arttığında GPU'lar ısındığından fan ile soğutma önerilir. Bu sizin için çok karmaşıksa, hazır bir madencilik teçhizatı satın alabilirsiniz.

Yazılım, Windows veya Ubuntu gibi çeşitli Linux dağıtımlarına dayalı olabilir. Bazı iş adımları,  Ethereum madencilik teçhizatları için işletim sistemi olarak tasarlanmış Linux dağıtımı EthO'ları (maalesef ücretsiz olarak mevcut değildir) yüklenerek atlanabilir.

İster kendi bilgisayarınızla ister madencilik teçhizatıyla çalışmak isteyin, aşağıdaki yazılım gereklidir:

Öncelikle , doğrudan Ethereum web sitesinden indirilebilen Geth'e ihtiyacınız var. Geth, ağ ile bağlantı kurmak için kullanılabilecek bir Ethereum istemcisidir. Gerçek madencilik için  Eth-Miner  gereklidir.

Burada komut satırı üzerinde çalışmanız gerektiğini belirtmekte fayda var. Ancak ortalama bir Linux kullanıcısı için bu muhtemelen onların günlük ekmeğidir. Öte yandan Mac OS X veya Windows kullanıcıları, komut isteminin harika cazibesine alışmak zorunda kalacaklar. Herhangi bir noktada herhangi bir sorunuz varsa, her iki program için komutlara tam bir genel bakış elde etmek için geth –help veya ethminer -h komutlarını kullanabilirsiniz.

Geth için bir hesaba ihtiyacınız var. Bu, geth account new komutunu gerektirir. Şimdi sizden tekrarlanması gereken bir şifre istenecek. Ancak, burada tek tek harfler için şifre veya yer tutucu görmeyeceksiniz. Blok zinciri daha sonra senkronize edilir. Kendi içinde doğru yol, tüm blok zincirini indirmek olacaktır, ancak bu uzun zaman alır. Bu nedenle, genellikle sadece blokların başlıklarını indirirsiniz. Bu, aşağıdaki komutla yapılır:

geth –rpc –syncmode = hızlı –cache = 1024 konsol

Bir güvenlik duvarının Geth'i engellemek istemesi mümkündür - buna izin verilmesi gerekebilir. Sonraki senkronizasyon biraz zaman alır. Son senkronizasyondan sonra ethminer başlatılabilir. Bu, ethminer -G komutu kullanılarak yapılır.

Tek başına madencilik, büyük bir madencilik teçhizatıyla karlı olabilir, ancak yalnızca küçük bir teçhizat kurmuş olanlar veya yalnızca bilgisayarları (veya ilgili GPU'ları aracılığıyla madencilik yapmak isteyenler için) elde edilen hash oranı, toplam Ağ ile karşılaştırılacak kadar küçük olacaktır. kârlı olmazdı. Buna bir alternatif havuz madenciliğidir.

Havuz madenciliği

Bitcoin'e benzer şekilde, Ethereum alanında da madencilik havuzları var. Mevcut havuzların güncel bir listesi ve hashrate dağılımı Etherchain web sitesinde bulunabilir.

Ethermine şu  anda  tüm Ethereum madencilik havuzlarının en büyüğüdür. Buna göre bu havuz aşağıda daha detaylı olarak incelenecektir. Ancak prosedür aynı şekilde diğer maden havuzlarına da uygulanabilir.

Önce adresi yazarsın. Yukarıda Geth ile yeni bir hesap oluşturuldu. Bu kapsamda artık bu amaçla kullanılabilecek bir adres de oluşturuldu. Halihazırda bir  cüzdanınız varsa  , elbette bu da kullanılabilir. Bu adresin amacı, ödüllerin (ETH hisseleri) hangi adrese aktarılacağı konusunda havuza bilgi vermektir.

Havuz madenciliği durumunda, yukarıda açıklanan Ethminer'ı şu şekilde başlatırsınız:

Bulut madenciliği
Birçok madenci, madencilik yardımı ile kar elde etmek ister, ancak gerekli donanımı satın almak, yapılandırmak, başlatmak ve sürdürmek zorunda değildir. Hepsi için bulut madenciliği bir alternatiftir: burada madencilik, harici hizmet sağlayıcılar tarafından belirli bir ücret karşılığında gerçekleştirilir. Ödemeler belirli aralıklarla belirli bir cüzdana aktarılır.

Sonuç olarak, Ethereum bulut madenciliğine giden yol Bitcoin ile aynıdır:

Bir cüzdan kurun (zaten mevcut değilse)
Bir bulut madencisi kiralayın
Ethereum madenciliği


Bulut madenciliği için bir sağlayıcı Genesis Mining'dir. Genel olarak, bulut madenciliği sağlayıcılarının sözleşme koşullarına dikkatle uymak önemlidir.

Ethereum Madenciliği Buna Değer mi?

Ethereum madenciliğinin nasıl çalıştığı sorusuna ek olarak, başka bir soru da son derece alakalı: Ethereum madenciliği hala değerli mi? Yukarıda bahsedilen hisse kanıtı konsensüsüne geçişe ek olarak, beklenen gelir, donanımın satın alma maliyetlerine ve devam eden elektrik maliyetlerine karşı dengelenmelidir. Karlılık hesaplayıcıları, örneğin Crypto Wizzard'dan, elektrik tüketimine karşı tahmini karları dengeleyen ve havuz madenciliği durumunda  havuz ücretleri burada çok yardımcı oluyor.

Genel olarak Ethereum madenciliğinin hala faydalı olduğu söylenebilir. Ancak her zaman elektrik maliyetlerini ve artan zorluğu göz önünde bulundurmalısınız. Madenciliğin mevcut ekipmanla bugün hala karlı olabileceği için gelecekte mutlaka karlı olması gerekmez.

Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler