Blockstream, El Salvador'a yardım edecek

Blockstream, Bitcoin yasasını uygulama konusunda El Salvador'a yardım etmek için harekete geçti.

Blockstream, El Salvador'a yardım edecek

Kanada merkezli Blockstream, Bitcoin yasasını uygulama konusunda El Salvador'a yardım edecek. Şirket, ulusal hükümetin, ABD dolarının da desteklediği dijital tahvil ihraç etmesini tavsiye etti.

Proje El Salvador'un onaylaması durumunda Blockstream AMP ile beraber çalışacak. Bu ürün, kullanıcıların bir API aracılığıyla Liquid Network üzerinde dijital varlıkları ve tokenize edilmiş menkul kıymetleri başlatmasına ve yönetmesine imkan sağlar. Böylece, El Salvador ABD doları tahvillerini ihraç edebilecek.

Blockstream'in Liquid Network'ü 'daha gizli BTC işlemleri' sağlayan yan zincir tabanlı bir yerleşim ağıdır. Şirketin web sitesinde, bu ürünle gerçekleştirilen transferlerin iki dakikada hallolabileceği ve bütün şirketlere açık olduğu belirtildi.

Blockstream'in baş strateji sorumlusu olan Samson Mow'a göre şirketten temsilciler ve El Salvador hükümeti, teklifi görüşmek üzere buluştu. Hükümet projeyle ilgilendiğini söyledi fakat henüz karara varılmadı.

Mow, Liquid Network'a dayanan tokenize edilmiş menkul kıymetlerin geleneksel menkul kıymetlerden daha çok likiditeye sahip olduğunu belirtti. Mow, bunun kullanıcılar için daha uygun maliyette olduğunun da altını çizdi.

Tokenize edilmiş menkul kıymetlerin yanında, kullanıcılar stablecoinler de çıkarabilir. Blockstream Amp tarafından destek gören bu dijital varlıklar, daha fazla gizlilik, hız ve ek güvenlik alım satım özellikleriyle ağ içinde serbest bir şekilde swap yapabilecekler. 

El Salvador, zaman içinde kripto para merkezi olabilir

Şu anda Blockstream, kendi madencilik operasyonlarını finanse etmek amacıyla tokenize edilmiş menkul kıymetler ihraç ediyor. Şirketin Blockstream Mining Note adlı bir ürünü var ve şirket, 100 milyon dolar sunarak bu faaliyeti daha fazla finanse etmeyi amaçlıyor.

Mow, tokenize edilmiş menkul kıymetlerin El Salvador için 'ileriye dönük büyük bir adım' olabileceğini düşünüyor.

Öte yandan şirket, El Salvador'un Blockstream'in uydu istasyonlarına bağlanmak için kitler sağlayacağını da açıkladı. Ülke vatandaşları internet bağlantısı olmadan BTC ağına erişebilecekler.

İlk kripto şirketleri, şimdiden El Salvador'a taşınıyor. Bitcoin madencilerinin de göç etmesiyle birlikte, ülke zaman içinde gerçek bir kripto para merkezi olabilir.