Binance'ye bir darbe daha geldi!

Bitcoin borsası Binance giderek daha fazla sorun yaşıyor. Cayman Adaları'nın mali denetim otoritesi de konuştu. Bu arada, şirketin asıl merkezi etrafında efsaneler büyüyor.

Binance'ye bir darbe daha geldi!

Bitcoin borsası Binance için işler daha da sıkılaşıyor. Son zamanlarda, Büyük Britanya, Japonya ve Kanada'daki yetkililer düzenleyici savaş ilan ettiler . Şimdi, Commonwealth'e ait olduğu varsayılan şirket merkezinin, Cayman Adaları'nın bulunduğu ülkede sorunlar baş gösteriyor. Cayman Adaları Para Otoritesi (CIMA) açıkladı Binance adalar içinde kripto ticaret yapmak için regülatör tarafından lisanslı değil. Bu , CIMA tarafından Cuma günü yayınlanan bir duyurudan ortaya çıkıyor.

CIMA şu anda Binance'nin Cayman Adaları'nda ajansın düzenleyici denetimine girebilecek herhangi bir faaliyeti olup olmadığını araştırıyor.

 Olası bir suistimal iddiasından söz edilmez. CIMA, Bölgede bulunan herhangi bir kripto şirketinin 2020 Sanal Varlık (Servis Sağlayıcılar) Yasası (“VASPA”) uyarınca VASPA kapsamında tescilli, lisanslı veya muaf olması gerektiğini ekledi. Yerel raporlara göre, Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları (VASP'ler) için kayıt aşaması bu yılın 31 Ocak tarihine kadar sürdü. Kanunun yürürlüğe girmesinin Haziran ayından itibaren ikinci aşamasında ise “lisans verme ve düzenleyici denetim” yürürlüğe girecek.

Binance genel merkezi spekülasyon için bir fırsat

İngiliz denizaşırı toprakları olan Cayman Adaları, dünyanın en büyük vergi cennetlerinden biri olarak biliniyor. PwC tarafından açıklanan raporda, ABD ile birlikte cryptocurrency hedge fonlar için en popüler yerdir. Geçen yıl, birkaç medya raporu Binance'in merkezinin Cayman Adaları'nda olduğunu iddia etti. Ancak CEO Changpeng Zhao “CZ”, Binance'in gerçekte nerede olduğunu açıklamaya geldiğinde her zaman sessiz kaldı. Bunun yerine, hiçbir karargahı olmadığını iddia etti: 

Ofisler ve genel merkezler, SMS ve MMS gibi eski kavramlardır. Zaman ilerliyor...
Binance.com her zaman merkezi olmayan bir şekilde faaliyet göstermiştir. Binance.com, bazı medya makalelerinde daha önce yanlış bir şekilde bildirildiği gibi, Cayman Adaları dışında bir kripto para borsası işletmemektedir.

Etiketler