Bitcoin'e olan kurumsal talep sürüyor

Kanada Purpose Bitcoin ETF, varlıklarını çoğalttı ve hali hazırda yaklaşık 22 bin 500 Bitcoin'e sahip.

Bitcoin'e olan kurumsal talep sürüyor

İlk onaylanmış Bitcoin ETF'lerinden biri olan Kanada Purpose Bitcoin ETF, varlıklarını çoğalttı ve hali hazırda yaklaşık 22 bin 500 Bitcoin'e sahip.

Purpose BTC ETF talebi, mayıs ayı ortasındaki gerilemenin sonrasında tekrar yükselmeye başladı. Sonuç olarak, şirketin ürünü iki aydan kısa bir zamanda elindeki BTC'leri neredeyse yüzde 30 oranında artırmış oldu.

Bu senenin başlarında, Kanada Ontario Menkul Kıymetler Komisyonunun, BTC için borsada işlem gören fon başlatmak amacıyla başvuru yaptığı aktarılmıştı. Bir defa piyasaya sürüldüğünde BTC ETF'si yalnızca birkaç hafta içinde AUM'da 400 milyon doların üzerinde para çektiği için epey pozitif bir başlangıç yaptı. Fakat mayıs ayında Elon Musk ve Çin'den gelen FUD tarafından destek gören ve aşırı kaldıraçlı pozisyonlarla yoğunlaşan piyasa genelinde bir geri çekilme oldu.

Böylece yatırımcılar ETF'ye fon tahsis etmeyi bıraktılar ya da aksine önemli kısımları satarak şirketin varlıklarını azalttılar. Bu, kurumsal talebin de düştüğünü savunan pek çok raporla aynı döneme denk geldi.

Ancak, Glassnode'un yakın zamanda savunduğu gibi, trend bir kere daha değişti. Analiz şirketi 24 Haziran tarihinde, ''15 Mayıs'tan beri ETF'ye günde ortalama 86.15 Bitcoin olmak üzere toplam 3.446 BTC aktı.'' açıklamasında bulundu. 

Firmadan gelen daha yeni verilere bakıldığında ise, yatırımcıların devam eden iştahını tekrar teyit ettiğinden, bu tek seferlik bir olay olarak görülmüyor. Sonuçta, Purpose Bitcoin ETF varlıklarını artırmayı sürdürdü ve hali hazırda 22 bin 500 Bitcoin'in biraz altında. Bugünkü dolar fiyatıyla bu miktar 800 dolara yakın seyrediyor.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler