Ethereum Layer-2 ölçekleme çözümü bu ay başlatılıyor

Bir Ethereum Layer-2 (L2) ölçeklendirme çözümü olan Arbitrum, bu Ağustos ayında kullanıcılar için ana ağını başlatacağını duyurdu. Ethereum kullanıcılarının çok düşük ücretlerle işlem yapmalarına izin verecek.

Ethereum Layer-2 ölçekleme çözümü bu ay başlatılıyor

Ethereum L2 toplaması Arbitrum, bu ay ana ağ beta sürümünde piyasaya sürüleceğini ve hizmetini ölçeklendirme çözümünü kullanarak proje yayınlamak isteyen normal kullanıcılara açacağını duyurdu. Şimdiye kadar, Arbitrum bir tür sanal alanda faaliyet gösteriyordu ve 250'den fazla proje İyimser toplama teknolojisini kullanarak inşa etmek için başvuruyordu.

Arbitrum projesinin arkasındaki şirket olan Offchain Labs, toplamasının lansmanını belirlemenin çok zor olduğunu, lansmanı ve dağıtımı, süreçteki stablecoin şirketleri de dahil olmak üzere çeşitli projelerle koordine etmek zorunda olduğunu söyle belirtti:

Ne zaman piyasaya sürüleceğine karar verirken birçok faktörü tartmamız gerekiyordu. Son birkaç aydır yüzlerce projeyle dağıtımları koordine etmek ve en popüler stabilcoin ve tokenlerin çoğunu Arbitrum'a bağlamak için çok çalışıyoruz.

Ancak, henüz tam kapasite ile piyasaya sürülmeyecek. Offchain Labs, ağ tüm kullanıcılar için kullanılabilir olacak olsa da, çözümleri olgunlaştıkça zaman içinde bu sınırları artırmayı taahhüt ederek “etkinlik hacmine ilk sınırlar” koyacaklarını belirtti.

İyimser Toplamalar

Teknik olarak Arbitrum, işlemlerini Ethereum'un L1 ağının dışında yürütürken, bu işlemlerin kanıtı olarak kendisine bilgi gönderen bir tür ikinci katman genişletme yapısı olan bir toplamadır. Arbitrum, ilk Optimistic ticari toplama çözümlerinden biridir. Bu, ağın operasyonların her zaman dürüst olduğunu varsaydığı ve bunun doğru olduğunu kanıtlamak için herhangi bir hesaplama yapmadığı anlamına gelir. Olası bir hileli işlem yapıldığında, ihraççıyı cezalandıracak koruma mekanizmaları mevcuttur.

Arbitrum, son zamanlarda topluluk puanları sistemini yerleştirmek için Reddit tarafından seçildi. Ancak, geliştirmedeki tek iyimser toplama çözümü değildir. Bir başka benzer L2 toplaması olan iyimserlik de şu anda test aşamasında. Uniswap ayrıca Optimism ile bir entegrasyon başlattı ve kullanıcıların fonlarını kendi sitesindeki bir ağ geçidi üzerinden  işlemesine izin verdi.

Arbitrum ayrıca ölçeklendirme çözümü Polygon (MATIC) ile rekabetle karşı karşıya. Polygon daha çok bir yan zincir çözümü olsa da, hem Arbitrum hem de Optimism, İyimser toplamalardan yararlanır.

Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler