Fenerbahçe Token satışa çıkar çıkmaz tükendi!

Türkiye'nin en büyük taraftar örgütlenmelerinden birine sahip bulunan Fenerbahçe, taraftar ve kullüp için üretilen Fan Token'lar bugün 30 saniye gibi kısa sürede tükendi!

Fenerbahçe Token satışa çıkar çıkmaz tükendi!

Fenerbahçe ve Paribu işbirliği ile birlikte Fenerbahçe'ye ve taraftarına özel çıkartılan taraftar tokenların 500.000 bin adet bugün ön satışa çıkarıldı Türkiye saati ile 11:00'da ilk satışların başlaması ile birlikte 30 saniye içinde tamamı tükendi.

Peki Fenerbahçe taraftar tokenlarına nasıl sahip olunabilir?

Paribu üzerinden seçenek 1 ve seçenek 2 olarak iki ayrı seçim şansı bulunuyordu fakat satışa çıktıktan sadece 30 saniye içinde 500.000 bin adet seçenek 2 token, adet başına 30 TL fiyatla yeni sahiplerinin hesaplarına geçmek üzere satıldı. Satışların başlamasından 90 dakika sonra ise seçenek 1 bölümündeki en az 9 ay kilitli kalması garanti edilen ve adet başı 15 TL'den satışa sunulan tokenlar tamamen tükendi.

Fenerbahçe Token Yakımları Nasıl Olacak?

Paribu Ceo'su Yasin Oral'ın Fenerbahçe Token'larının yakımı üzerine yaptığı açıklama şöyle:

Zaman zaman 2 milyar dolar gibi günlük işlem hacimlerine ulaşarak, son 4-5 aydır dünyada en çok ziyaret edilen 20 platform arasında olduğumuzu, 4-4.5 yıllık serivenin know-how'ını Fenerbahçe il paylaştığımızı anlatmak istiyorum. Dünyada fan tokenlar çok fazla hacim kazandı. Türkiye'deki kulüplerin hacimlerinin yüzde 90'ının Paribu üzerinden döndüğünü. 5 milyar TL'nin üzerinde günlük işlem hacimleri fan tokenlarda ve Paribu üzerinde gerçekleşiyor. 

White Paper'ın nasıl oluşturulduğuna değinmek istiyorum. 25 yıllık bir projeksiyonla hazırlanmış çok da görmeye alışık olmadığınız bir white paper. Bu bizim çok hoşumuza gitti. 19 milyon 700 bin adet token arzı olacak. Bu çok değil mi sorusunun cevabın vereceğim: 25 yıl içinde yakma söz konusu olduğunda bu sayı 100 milyona düşüyor. 28 milyon tokenın dolaşımda olduğu, 20 milyonunun ise 24 ay boyunca dolaşıma giremeyeceği bir formülden bahsediyoruz burada. Alelade hazırlanmış bir şeyproje değil. Bildiğimizden çok daha arz dolaşımda olacak. Fenerbahçe'nin diğer fan tokenlardan ayrı özelliği var. ERC20 olması sebebiyle başka yabancı platformlarda da listelenebilecek.
ERC20 üretildi ama Paribu tüm teknik desteğini vereceği için diğer bilinen tüm ağlarda sunulmasını sağlayacak. Bu yüzden yarının projesi olarak da kodlandı.

Fenerbahçe'nin token yakma işlemleri ise şu yollarla tamamlanacak.

Fenerbahçe Token satışa çıkar çıkmaz tükendi! - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

FENER FENERBAHCE FUTBOL A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 87.9
Satış 88
Değişim -5.6%
Son Değer 88
En yüksek 88.9
En düşük 85.5
Haftalık Değişim -3.2967%
Aylık Değişim 2.6239%
Yıllık Değişim -3.7725%
Etiketler