Ethereum fena çakıldı! Bir günde…

Kripto paralar çakılıyor! FED Başkanı tarafından yapılan son açıklamadan sonra kripto paralar sert çakıldı…

Ethereum fena çakıldı! Bir günde…

FED Başkanı Powell tarafından açıklanan faiz artırımının devam etmesiyle ilgili karar sonrası kripto paralarda sert düşüş oldu. Bitcoin %5 değer kaybederken, Ethereum %8 düşerek 1500 dolara kadar geriledi.

FED Başkanı Jerome Powell’in dün gerçekleştirdiği Jackson Hole Ekonomi Sempozyumunda yaptığı konuşmada faiz artırımına devam edileceği ve enflasyonla mücadele etmek için elde olan araçların güçlü bir şekilde kullanacağının belirtilmesi üzerine kripto paralar düştü. Yapılan konuşmadan önce bildiğiniz gibi FED’in Eylül ayı toplantısında 50 puan ve 75 baz puanlık faiz artırımlarına gitme ihtimalleri eşit oranda oluyordu. Yapılan konuşmanın hemen ardından ise piyasalarda ivme yukarı yönlü oldu. Bu durum piyasalarda oynaklığa neden olurken kripto paralarda düşüşe neden oldu.

Ethereum %9 düştü!

Ethereum

FED Başkanının açıklamasından sonra Bitcoin’de %5 oranda düşüş olurken Bitcoin fiyatı 20.200 dolara kadar düştü. Ethereum ise %9.2 gerileyerek 1500 dolar sınırına kadar yaklaştı. Powell tarafından yapılan açıklamalardan önce kripto paraların toplam piyasa değeri 1 trilyon 44 milyar dolar seviyesindeydi. Bugün olan düşüşle 974 milyar dolar seviyesine kadar geriledi.