Ethereum (ETH), Bİtcoin (BTC) karşısında son 3 yılın rekorunu kırdı

ETH/BTC paritesi son 3 yılın en yüksek seviyesini gördü. Ethereum ağı değerlendirmeyi sürdürdü.

Ethereum (ETH), Bİtcoin (BTC) karşısında son 3 yılın rekorunu kırdı

Ethereum (ETH), son dönemlerde Bitcoin (BTC) karşısında güç kazanmaya devam ediyor.

Merkeziyetsiz finans (DeFi), benzersiz token (NFT) ve internet şakası (meme) para birimi projelerinin son zamanlarda artan popülaritesi bütün bunların sağlayıcısı olan Ethereum ağının yerel tokeni olan Ether’in de son zamanlarda art arda rekor seviyeleri görmesi de kaçınılmaz oldu. Ethereum (ETH) son zamanların en yüksek seviyesini görürken üstelik bu artış, yalnızca ABD dolarına karşı değil, en büyük kripto para birimi olarak tabir ettiğimiz Bitcoin’e karşı da gerçekleşti.

ETH/BTC paritesi, 10 Mayıs ve 30 Ağustos tarihlerinde 0,077 - 0,080 arasında bulunan direnç bölgesini geride bırakmasının ardından yerel zirveyi gördü. Mayıs 2018 tarihinden bu yana bakıldığında en yüksek seviyesini gören ETH/BTC paritesi rekor 0,083520 seviyesine erişti.

Bitcoin, 2021 yılının başından itibaren incelendiğinde yaklaşık olarak yüzde 100 yükseliş göstermiş olsa da, aynı zaman diliminde Ether, yüzde 551 oranında değerlenerek dikkat çekti.

“Dijital altın” ismiyle de tanımlanan Bitcoin, genellikle değer saklama aracı olarak tercih ediliyor olsa da, alternatif varlıkların Bitcoin'e nazaran daha fazla getiri sağlaması durumu Bitcoin'in popülaritesini biraz da olsun azaltacağa benziyor.

Öte yandan Ethereum ağı, merkeziyetsiz uygulama (DApp) geliştiricileri ve NFT üreticileri tarafından yüksek ilgi görmeye devam ederek Bitcoin'in bir numaralı rakibi olmak konusunda Ethereum'u desteklemekte.

 Ethereum her ne kadar bu günlerde tüm zamanların en yüksek değerlerine doğru yükselme trendini sürdürüyor olsa da deneyimli yatırımcılar boğa koşusu olma ihtimaline karşın hala Ethereum'a tedbirli yaklaşmaya devam ediyor.

Etiketler