Doların Düşüşü İşe Yaradı! Benzinde Büyük İndirim…

Benzinde indirim! Dolar fiyatlarının dalgalanmasıyla beraber benzinde indirim yaşandı! Bu gece yarısından itibaren benzinde indirim olacağı EPGİS tarafından açıklandı.

Doların Düşüşü İşe Yaradı! Benzinde Büyük İndirim…

Kısa süre önce bildiğiniz gibi benzin fiyatlarına ve mazot fiyatlarına zam gelmişti. Bir süredir artış gösteren altın ve dolar fiyatları bir yükselip bir düşüyor. Hal böyle olunca da pek çok ürüne zam geldi. Zam gelen ürünlerin başında da benzin geldi. Doların düşüş yaşamasıyla beraber benzin de de büyük indirim yapılıyor. Doların düşüşü işe yaradı mı?

Benzin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere litre başına 58 kuruş indirim yapıldı. Dün yapılan 44 kuruşluk indirimin ardından bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 58 kuruşluk indirim yapılacak. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası tarafından yapılan açıklamayla beraber 2 Aralık 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzine 58 kuruşluk indirim yapılacağı duyuruldu. EPGİS tarafından alınan bilgiyle Ankara’da benzin fiyatı 9,74 liradan satılırken, benzinin litre fiyatı 9,16 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul’da 9,69 liradan 9,11 liraya, İzmir’de 9,76 liradan 9,18 liraya düşecek.

Doların düşmesiyle beraber akaryakıt fiyatları Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Akdeniz piyasasında işlenmiş ürünlerin fiyatları da farklılık gösteriyor. Dolar kuru baz alınarak yapılan hesaplamalar sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar da bulunulan konuma göre farklılık göstermektedir. Özellikle serbest piyasa olması ve kentlere göre fiyatlar farklılık gösterir. Yani büyük şehirde olan benzin fiyatıyla küçük şehirde olan benzin fiyatı farklılık gösterir.