Putin kripto paralardaki dengesizlikleri işaret etti ve risk vurgusu yaptı

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin Moskova'da düzenlenen ''Russian Calling'' yatırım forumuna katıldı. Rus Devlet Başkanı Putin yaptığı açıklamalarda kripto para piyasalarındaki dengesizliğe dikkat çekti.

Putin kripto paralardaki dengesizlikleri işaret etti ve risk vurgusu yaptı

30 Kasım Salı günü düzenlenen Moskova'daki "Russian Calling" yatırım forumunda Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin,  kripto para piyasaları ile ilgili eleştirilerini dile getirdi.

"Kripto para birimlerinin bir çoğu herhangi bir şey tarafından desteklenmiyor ve fiyat oynaklığı muazzam. Bu yüzden piyasadaki risk de çok yüksek. Bu yüksek riske dikkat çekenlere kulak vermemiz gerekiyor." şeklinde ifadeler kullandı.

Rus Devlet Başkanı Putin, kripto para piyasalarında yapılmakta olan işlemlerinde daha fazla denetlenmesi ve düzenlenmesine dair de çağrıda bulundu. Putin ayrıca bazı ülkelerin dijital para birimleri önemli ölçüde benimsediklerinin fakrında olduklarını ve bu durumu takip ettiklerini de belirtti.

Bulunduğumuz zaman itibariyle Rusya'da kripto para düzenlemeleri henüz daha başlangıç aşamasında bulunuyor. Hükümet, merkez bankasının iştirakiyle bir dijital para geliştirmek konusunda atılımlar yapmak istiyor olsa da dijital rublenin kullanıma açılabilmesi için en az sekiz federal yasa ve beş yasama sürecinin değiştirilmesi gerekmekte.

Bütün bunların yanında Rusya'da henüz kripto para madenciliği konusunda herhangi bir düzenleme de bulunmuyor. Bazı araştırmalara göre Rusya'da kripto para madenciliği sayesinde yılda 2 milyar dolar civarında gelir elde edilmekte. Ancak bu geliri elde eden kripto para madencileri herhangi bir vergi ödenmiyor. Düzenleyici herhangi bir yasanın olmamasını fırsat bilen Rusların ise yıllık kripto para işlem hacmi 5 milyar doların üzerine çıkmış durumda. İlerleyen günlerde Rus Hükümeti tarafından kripto para konusunda atılacak adımlar ise merak konusu.

Etiketler