Ethereum dip seviyesini arıyor! Güncel Ethereum yorum ve teknik analiz

Ethereum (ETH), bir karşı hamle başlatmadan önce bu hafta 3.000 dolardaki kilit desteğe kadar bir düzeltme yaptı. Birkaç gündür toparlanma evresine giriş denemesi yapan ETH'den son durum olası gelecek potansiyeli şimdi birborsa'da.

Ethereum dip seviyesini arıyor! Güncel Ethereum yorum ve teknik analiz

Ethereum (ETH) Grafiği

Ethereum grafiği

Eteryum kaç dolar? Sorusu uzun süredir sorulmaya devam eden bir yatırımcı sorusu olarak karşımızıza çıkıyor. Son birkaç işlem gününde 2,932 dolarlık dip seviyesinden kırılmayı başardı, ancak hala EMA200 (mavi) ve MA200 (yeşil) iki dalgalı direncin altında işlem görmeye devam ediyor. Boğalar, bir dönemin tarihi zirvesi olan şimdilerde ise en önemli destek noktalarından biri olan 2,659 dolar seviyesine geri dönüşü önlemek için 3.000 dolar bölgesinde Ethereum fiyatını dengelemek için mümkün olan her şeyi yapmalı. Bununla birlikte, Ethereum uzun vadede 3.446 dolar civarındaki bölgeyi yeniden ele geçiremediği sürece, satış tarafı sıkı bir şekilde kontrol altında kalır gibi görünüyor.

Ethereum Fiyat

Ethereum fiyatında yaşanabilecek düşüş varyantını hep birlikte inceleyelim. Satış tarafı, boğalar zemine dönmeden önce Ether fiyatını 3.000 dolarlık psikolojik desteğe kadar  düşürdü. 

Ethereum, son birkaç işlem gününde stabilize oldu ve şu anda haftalık en düşük seviyesinin yaklaşık sekiz yüzde puanı üzerinde işleme konu olmaya devam ediyor. Ether fiyatının Cuma günü 3.400 USD alanında tekrar sıçraması, ayıların hala kontrolde olduğunu anlamına geliyor.

Ethereum 3.143 doların altına düşerse, 3.078 dolar ve 2.954 dolar altında bir yeniden test düşünülebilir. Ethereum da bu desteği bırakırsa, fiyat 2.733 dolar destek alanına daha da düşme ihtimali giderek artıyor. İşte 38 Fibonacci düzeltmesinden çapraz destek ve Eylül 2021'deki düşük trend. 2.659 dolara kısa bir gerileme bile sürpriz olmamalı.

Bu bölge artık önümüzdeki haftalar için bir çıkış noktası olarak da görülebilir. Boğalar bu destek seviyesini başarılı bir şekilde savunduğu sürece, genel yükseliş trendi hala bozulmamış durumda. Ancak, ayılar bu destek alanının altında haftayı kapatmayı başarırsa, grafik resmi önemli ölçüde bulanıklaşacaktır. Ardından, ilk adımda düzeltme 2.306 dolara genişler. İşte 23 Fibonacci düzeltmesi şeklinde mümkün olan en son yaşam çizgisi. Boğalar uzun vadede zemine geri dönmezse, Ethereum orta vadede bu yılın yazından itibaren en düşük seviyelerine geri dönecek. Ardından 1.713 dolarlık yeni bir yeniden test planlanabilir.

Boğalar destek seviyesini 2.733 dolar seviyesinde koruduğu sürece, her an 3.752 dolara doğru bir toparlanma beklenebilir.

Ethereum dip seviyesini arıyor! Güncel Ethereum yorum ve teknik analiz - Resim : 3

Ethereum Grafik | En Güncel ETH Yorum

Ethereum'da yaşanan teknik göstergeler neler?

Hem RSI hem de MACD günlük grafikte satış sinyalleri göstermeye devam ediyor. Ancak, her iki gösterge de açıkça aşırı satılmış durumda. Ek olarak, RSI şimdi günlük grafikte bir ayrışma oluşturdu. Bu nedenle teknik bir ara toparlanma oldukça olasıdır. Öte yandan, haftalık grafikteki her iki göstergenin de hala aşağı yönlü yeri var, ancak burada da bir geri dönüş belirginleştiğinde dibe vurma olasılığı giderek artıyor.

 Ethereum Yorum | Ethereum Yükseliş Senaryosu

Ethereum boğaları 2,954 dolardaki önemli destekle tekrar sahaya çıktı ve son birkaç işlem gününde etheryum fiyatını stabilize etti. Boğalar böylece şu an için defalarca bahsedilen desteği savunabildiler.  Şimdi tüm gücünüzü 3.446 doları geri almak için toplamanın zamanı geldi gibi görünüyor. Bu fiyat sınırı aşılırsa, eteryum fiyatı için 3.618 dolardaki direnç yeniden odak haline gelecek. Ancak bu, potansiyel bir geri dönüşün yalnızca ilk adımıdır.

Sadece Ethereum 3.752 dolar yükseldiğinde ve bu büyük direnci kırdığında grafik kısa bir süre için aydınlanacağa benziyor. Ancak, EMA50 (turuncu) bu noktada süper trend ile eşleştiğinden, ilk başta bir boğa tuzağı beklenebilir. Öte yandan, Ethereum bu çapraz direncin üzerinde stabilize olursa, görüş mavi direnç bölgesine doğru yönlendirilmelidir. 3.898 doların üzerindeki bir kırılma, 4.043 dolardaki bir sonraki fiyat hedefini etkinleştirecektir. Burada eter rotası başlangıçta biraz aşağıdan destek almalıdır.

Ethereum Kaç Dolar? | Ethereum Kaç TL?

Etherum 3326 dolar seviyesinde işleme konu olmaya devam ediyor. Ethereum TL bazlı olarak ise 45151 TL seviyesinde işleme konu olmaya devam ediyor. Peki Ethereum geleceği nasıl? Yükselecek mi düşecek mi? En güncel teknik değerlendirmeleri gelin birlikte yapalım.

Orta vadede Ethereum 4.043 dolar üzerine sıçrarsa, 4.158 dolar seviyesine bir devam formasyonu olası olarak görülüyor. Bu büyük direnç, önümüzdeki haftalar için orta vadeli bir fiyat hedefi olarak görülebilir. Ancak bu direncin sürdürülebilir bir şekilde üstesinden gelindiğinde 4.339 dolar seviyesindeki işareti yeniden odak haline gelecek. Üst Bollinger Bandı da burada çalıştığından, bu direnişin doğrudan kırılması planlanmamalıdır. 4.547 dolara kadar müteakip bir artış, yalnızca Bitcoin'in sürdürülebilir bir şekilde 50.000 doların üzerine çıkması durumunda düşünülebilir. Bu fiyat işaretinin üstesinden gelinirse, 4.719 dolar ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.864 dolara doğru bir yürüyüş mümkün olabilir.

Önümüzdeki aylarda 4.864 doların da kırılması durumunda, bir sonraki hedef fiyat 5.073 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Mevcut durumda maksimum fiyat hedefi 5,955 dolar olarak görülüyor fakat şimdilik uzak bir ihtimal. 

 

 

İçerik Yatırım tavsiyesi değildir.

Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler