e-Devlet üzerinden herkese para veriliyor! Kiracılara resmen duyuruldu

İhtiyaç sahiplerine müjde verildi. Dar gelirli vatandaşlara kira yardımı yapılacağı duyuruldu. Özellikle ihtiyaç sahibi kişilere verilen kira desteğiyle ilgili detaylar belli oldu.

e-Devlet üzerinden herkese para veriliyor! Kiracılara resmen duyuruldu

Milyonlarca kiracılara resmen duyuru yapıldı. Özellikle ihtiyaç sahiplerine kira yardımı yapılacağı duyuruldu. İhtiyaç sahibi kişilere verilecek olan kira desteğiyle ilgili detaylar belli olmaya başladı. Devlet tarafından verilen kira yardımından faydalanmak isteyen kişilere e-devlet üzerinden başvuru yapabilecek ve 12 ay boyunca kira yardımı alabilecekler.

Bakanlık tarafından ödenen kira yardımı ile ilgili detaylar belli oldu. 12 ay boyunca 1500 liraya kadar yapılan kira yardımı ile ilgili açıklamalar geldi. Kira yardımı başvuru şartları neler? Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Soruları sıklıkla araştırılmaktadır. İşte, detaylar...

Kira yardımı nedir?

kira yardımı

Asıl ihtiyaçlarından dolayı kiralarını ödemekte zorlanan kişiler için devlet tarafından ödenen kira yardımı ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Özellikle maddi yönden zorluk yaşayan bazı aileler parasal sıkıntılardan dolayı kira yardımlarını ödemekte zorlanıyorlar. Bu gibi sorunların ortadan kaldırılması için evsiz ailelerin barınma ihtiyaçları karşılanması için özellikle ihtiyaç sahiplerine kira yardımı yapılıyor. Devlet tarafından muhtaç ailelere yardım adı altında ödenen kira yardımı 12 ay boyunca verilmektedir.

Kira yardımı başvuru şartları neler?

Kira yardımı başvuru şartları arasında yer alan başvuru şartlarını karşıladığınız takdirde devlet tarafından sunulan yardımlardan faydalanabilirsiniz. Kira yardımı başvuru şartları arasında:

  • Sigortalı olmamak,
  • Emekli, dul ve yetim aylığı almıyor olmak,
  • Mal varlığı olmamak,
  • Fakirlik sınırının altında olmak,
  • Düzenli bir geliri olmamak

Kira yardımı miktarı

kira yardımı başvuru şartları

Kira yardımı miktarı yaşanılan ile göre farklılık gösteriyor. Yani İstanbul ili için ihtiyaç sahiplerine verilen kira yardımı ile Bingöl’de yaşayan ihtiyaç sahiplerine verilen kira yardımı farklılık gösteriyor. Kira yardımı miktarı olarak:

  • İstanbul, İzmir ve Ankara için 1150 TL,
  • Antalya, Adana, Bursa ve Konya için 1085 TL,
  • Mersin, Eskişehir, Sakarya ve Erzurum için: 995 TL,
  • Tokat, Zonguldak ve Çanakkale için 905 TL,
  • Düzce, Şırnak ve Yozgat için 810 TL,
  • Bolu ve Bingöl için 715 TL ödenmektedir.

Kira yardımı 12 ay boyunca verilecek!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından verilen kira yardımı başvurusu yapan kişilerin başvurularının kabul edilmesi için ihtiyaç sahibi olduğunuzu ispatlamanız gerekiyor. 12 ay boyunca ödenecek olan kira yardımı hane başına farklılık göstermektedir. Başvurularını yapan kişiler başvuru tarihinden 15 gün içinde 1500 TL tutarında kira yardımı banka hesabına ya da PTT üzerinden ödenmektedir. Siz de bulunduğunuz ile göre 12 ay boyunca kira yardımı almak için istenilen şartları karşılıyor olmanız gerekir. İstenilen şartları karşılamadığınız takdirde başvurunuz onaylanmayacak ve bir daha başvuru yapmanıza izin verilmeyecektir.

Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kira yardımı başvurusu yapabilmek için öncelikle e-devlet şifreniz olması gerekiyor. E-devlet şifreniz yoksa PTT üzerinden şifre almanız gerekiyor. E-devlet üzerinden sisteme giriş yaparak kira yardımı başvuru formuna ulaşıp başvurunuzu gerçekleştirebiliriz. Başvurunuz onaylandıktan sonra aynı şekilde sistem üzerinden işleminizin onaylanıp onaylanmadığını görebilirsiniz. Onaylandıktan sonra PTT üzerinden ya da banka hesabı üzerinden ödeme alabilirsiniz.