Eski Cryptopia çalışanı 176.000 dolar kripto çaldığını itiraf etti

Cryptopia'nın nasıl soyulduğu ortaya resmi olarak çıktı.

Eski Cryptopia çalışanı 176.000 dolar kripto çaldığını itiraf etti

Yakın tarihli büyük bir suç perdesi aralandı, Yeni Zelanda kripto borsası Cryptopia'yı çevreleyen tartışma bir kez daha körükleniyor: Eski bir çalışan, müşteri verilerini ve platformdan yaklaşık 250.000 NZD (176.000 USD) kripto para çaldığını itiraf etti.

Kimliği belirsiz kişi bugün Christchurch Bölge Mahkemesi'nde Yargıç Gerard Lynch'in huzuruna çıktı ve yerel haber sitesi Stuff.co.nz'nin kaynaklı habere göre , avukatı aracılığıyla şirketle imtiyazlı bir ilişkisi olan birinin hırsızlık suçlamalarından suçlu bulundu.

Pazartesi günkü duruşmadan elde edilen gerçeklerin bir özeti olarak şunları aktarmak mümkün; eski çalışanın bir dizi kripto varlığın özel anahtarlarının güvenliğiyle ilgili endişeleri tartışmak için şirket yönetimiyle iletişime geçmiş olabileceğini gösteriyor. Cryptopia cüzdanlarının özel anahtarlarının izinsiz kopyalarını çıkardı ve bir USB depolama cihazına kaydetti. Eski çalışan daha sonra bilgileri kişisel bilgisayarına indirdi.

Cryptopia'nın geçen Şubat ayında tekrar saldırıya uğradığı ve Ocak 2019'daki bir saldırının 30 milyon USD olarak tahmin edilen kripto varlıklarının kaybıyla sonuçlanmasının ardından faillerin yaklaşık 62.000 NZD (44.000 $) kripto para çalmasına izin verdiği bildirildi. 1 Şubat "hack", bilgisayar korsanlarının Ocak 2019'dan beri uykuda olan ve Amerikan blok zinciri şirketi Stakenet'e ait bir cüzdana erişmesine izin verdi. Toplamda, cüzdanın, firmanın yerel tokeni olan yaklaşık 2,7 milyon NZD stakenet (XSN) içerdiği tahmin ediliyor.

Eski çalışanın suçlamalarının iki hack olayıyla ilgisi yok

Cryptopia'nın sahibi olan şirket Mayıs 2019'da tasfiye sürecine girdi. O zamandan beri süreç muhasebe firması Grant Thornton tarafından yürütülüyor. Tasfiyenin ardından Cryptopia çalışanlarının sözleşmelerini bozdu, ancak eski işbirlikçi özel anahtarların kopyalarını elinde tuttu.

Geçen Eylül ayında eski bir Cryptopia müşterisi, Grant Thornton'daki bir temsilciye e-posta göndererek yanlışlıkla eski cüzdanına bitcoin (BTC) yatırdığını iddia etti ve iade edilmesini istedi. Platformun cüzdanlarının daha sonraki bir incelemesi, Grant Thornton'un izni olmadan çeşitli cüzdanlardan 13 BTC'nin (447.000 $) çekildiğini ortaya çıkardı.

10 Eylül'de eski çalışan, 100.000 NZD değerinde bitcoin ve diğer kripto varlıkları çaldığını itiraf etti. Varlıkların bir kısmını iade ettiğini iddia etti ve geri kalanını geri ödemeyi teklif etti. Bunu takiben, eski çalışan BTC 6'yı iade etti ve elindeki kriptoların geri kalanını iade ederse hırsızlıkla suçlanmayacağına dair güvence istedi.

Aynı ay, Yeni Zelanda polisine, anahtarları Cryptopia'nın kaynaklarına yasadışı bir şekilde kopyaladığını itiraf etti.

Bilgiye göre, "Davalı Cryptopia ile hayal kırıklığına uğradığını itiraf etti, ancak kimsenin eski cüzdanları doğrulayamayacağından emin olduğu için bu hırsızlıktan kurtulabileceği inancıyla motive olduğunu da itiraf etti."

Etiketler