AB taslağı, anonim kripto cüzdanlarına sahip olmayı yasaklamak istiyor

AB Komisyonu'nun resmi olmayan bir taslağı, görünüşe göre isimsiz cüzdanların sağlanmasını ve kullanılmasını yasaklamak istiyor. Nakit işlemler de bu amaçla sınırlandırılmalıdır.

AB taslağı, anonim kripto cüzdanlarına sahip olmayı yasaklamak istiyor

Kripto varlıkları için küresel düzenleyici çabalar AB'de yeni bir zirveye ulaşıyor. BTC-ECHO'nun AB Komisyonu'ndan kara para aklama ve terörün finansmanı ile mücadele için yeni yönergeler talep eden resmi olmayan bir taslağı var ve bunlardan bazıları zor. Örneğin, gelecekte anonim cüzdanların sağlanması ve kullanılması yasaklanmalıdır. Aslında, hareket, Monero (XMR) ve zCash (ZEC) gibi özel kripto paraların yasaklanması anlamına geliyor.

Bu, AB'nin her anonim kripto cüzdanının başlı başına suç kaynaklı olduğunu varsaydığı anlamına geliyor. Taslakta daha kesin olarak şunlar belirtiliyor: 

Kripto varlıklarının anonimliği, onları suç amaçlı kullanılma riskine maruz bırakır. Anonim kripto varlık cüzdanları sağlama ve sahip olma yasağı, kripto varlıklarıyla anonim işlemler gerçekleştirme yeteneğini daha da sınırlandırmalıdır.

Düzenlemenin ne zaman yürürlüğe gireceği henüz net değil. Taslak, “AB Resmi Gazetesinde yayınlandıktan sonraki yirminci günde” onaylanmayı ve müteakip üç yıl içinde uygulanmayı öngörüyor. AB Komisyonu, düzenlemeyi beş yıl içinde yeniden değerlendirmek istiyor, ardından değerlendirmeler üç yılda bir devam edecek.

Almanya'da federal hükümet, Şubat ortasından bu yana "Şeffaflık Finansal Bilgi Yasası Para WAE'ye özgü'' (TraFinG Gw) Krypo uzayındaki anonimliğe karşı daha güçlüydü. Kanun taslağında, 1.000 Euro ve üzeri kripto para işlemleri bildirime tabidir.

AB Komisyonu: Nakit işlemleri 10.000 Euro'dan sınırlayın

AB taslağı, anonim kripto cüzdanlarındaki kısıtlamalara ek olarak, perakendecilerdeki nakit işlemler için bir üst sınır da sağlıyor. Gelecekte, bu AB genelinde maksimum 10.000 Euro olmalıdır. Bu, hem bireysel işlemler hem de "birbiriyle ilişkili" birkaç küçük işlem için geçerlidir. Ancak, üye devletler gönüllü olarak limiti daha da düşürebilir. Özel işlemler şu ana kadar üst sınırdan etkilenmedi.

Ayrıca şirketler, yetkili bir merciye tescil ettirilmeden önce gelecekte (kripto varlıkları da içeren) kayıt dışı hamiline yazılı hisse ihraç edemezler. Bununla açıkçası 2017 gibi bir ICO dalgasından kaçınmak istiyor.

Etiketler