TikTok Fenomenlerine kripto yasağı geldi!

Popüler sosyal medya platformu TikTok, bu hafta içerik politikasını güncelledi ve sosyal medya devi, kripto para fenomenlerinin devrine son veriyor

TikTok Fenomenlerine kripto yasağı geldi!

Son yılların en popüler sosyal ağ platformu TikTok, bu hafta içerik geliştirici politikasını yeniden güncelledi ve sosyal ağ devi, dijital para fenomenlerinin devrine son verdiğini açıkladı. Güncel politikanın, içeriği kripto paralara ve daha geniş finansal manzaralara dayanan içerik oluşturucular için etkileri olabilir.

Politika değişikliğinin bazı muafiyetleri olsa da, yeni yasaklanan içerik grubu “Finansal Hizmetler ve Ürünler”dir. Bu kategori, forex ticareti, krediler ve kredi kartları, kripto paralar, ticaret platformları,  hatıra paraları, yatırım hizmetleri ve daha fazlasını içeren fakat kesinlikle bunlarla sınırlı olmayan konuları içerir.

Bununla beraber, TikTok’un reklam tanıtım politikası aynı şekilde yoluna devam ediyor ve şu an için finansal hizmetler şirketlerinin 18 yaşın üstündeki kişilere reklam tanıtım vermesine izin vermeye devam ediyor. Bu konuda ciddi eleştiriler almasına rağmen bu politikayı değiştirmemesi ise çok dikkat çekici. Buna rağmen, platformda kripto para ve dijital varlıklar için reklam tanıtımlar yasaklandı.

TikTok genç tüketiciler için finansal bilgi için yükselen bir araç haline geldi. Platformun “FinTok” ya da “StockTok” olarak isimlendirilen finansal köşesi, spekülasyon, aşırı abartma ve gerçek finansal içgörüler ya da bakış açılarının muazzam bir karışımıdır. Bunun bir uzantısı olarak, TikTok, platform genelinde düzenlenmemiş finansal tavsiyeye izin vermiş olduğu için son dönemde artan incelemeyle karşı karşıya kaldı.

Etiketler