Oyun devi Ubisoft, düğüm operatörü oldu

Fransız oyun devi Ubisoft, Aleph.im ağına “Çekirdek Kanal Düğümü” olarak katılıyor. Birlikte merkezi olmayan bir bulut hizmeti kurmak istiyorlar.

Oyun devi Ubisoft, düğüm operatörü oldu

Fransız oyun devi Ubisoft ( Assassin's Creed , Far Cry , Rainbow Six ) kripto alanına giderek daha fazla yaklaşıyor. Mart ayının başında Belçika futbol ligi ve Sorare ile birlikte kendi blockchain oyunlarını başlattıktan sonra, şimdi Aleph.im'de bir kanal düğüm operatörü oluyor. Kripto girişimini, Perşembe günü bir basın bülteninde duyurdu.

Daha doğrusu şirket, kullanıcılarına sunucusuz güvenilir bilgi işlem hizmetleri, dosya depolama ve veri tabanı barındırma sağlayan dağıtılmış bir bulut platformudur. Büyük hedef, merkezi olmayan bir bulut hizmeti oluşturmaktır.

Ağın güç beslemesini ve güvenliğini sağlamak için “Çekirdek Kanal Düğümleri” kullanılmaktadır. Ubisoft, UbiStrat Lab ile artık onlardan biri. Gelecekte şirket, doğrulama ve yönetim sürecinin bölümlerini devralacak. Basın açıklamasına göre, bu Aleph ağının kapasitesini genişletecek ve onu daha yüksek bir ademi merkeziyetçiliğe yaklaştıracak. Aleph CEO'su Jonathan Schemoul da Ubisoft'un girişi hakkında şunları söylüyor:

Açık kaynak, durdurulamaz ve güvenilir olacak yeni nesil bulut hizmetleri yaratma vizyonumuzun arkasında böyle başarılı bir şirketin olması gerçekten cesaret verici.

Ubisoft, jeton satışları yoluyla UNICEF için bağış topluyor

Bir yıldan kısa bir süre önce, Fransız oyun şirketi, popüler video oyunu franchise Rabbids için bir dizi dijital ticaret kartı sunduğunda kripto alanının odağına ilk kez girdi. Blockchain tabanlı tokenlerin satışından elde edilen gelir, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) fayda sağladı.

Rabbids tokenleri “her zaman satılık” modelini takip ediyor. Böylece, herhangi bir zamanda başka biri tarafından satın alınabilir, fakat o kişi sadece güncel fiyatı öder. Önceki sahibin yalnızca, kendisini ilgili Rabbids belirtecinin eski sahibi olarak tanımlayan özel bir belirteç sertifikası vardır. Ama hepsi bu değil. Çünkü bir jeton her el değiştirdiğinde, görsel görünümünü de değiştirir.

Etiketler