Enerjiye gelen zamlar hayat pahalılığını artıracak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yaptığı açıklamada, enerjiye yapılan zamlarla beraber kış aylarının zor geçeceğine değinirken hayat pahalılığının artacağını belirtti.

Enerjiye gelen zamlar hayat pahalılığını artıracak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın son gelen zamların ardından açıklamalarda bulundu. Bununla beraber EPDK'nin tarife dönemi olmamasına rağmen bütün abone türlerine zam yaptığına dikkat çekti. 

Enerjiye yapılan zamlarla beraber kış ayların çok zor geçeceğini ve hanehalkının sıkıntıya düşeceğini belirten Akın, "Kara kış öncesi enerjiye yapılan zamlar üretim maliyetlerini yükselteceği için vatandaşlara faturaların yanı sıra hayat pahalılığı olarak da yansıyacak" açıklamasında bulundu.

elektrik zammı

Enerji faturalarında artış endişesi devam ediyor

Konutlarda geçerli olan asgari tüketim olarak kabul edilen aylık 240 kilovatsaatin geçtiğimiz yıl faturaya yansımasının 210 lira olduğunu ve son yapılan zam ile birlikte bugün faturaya yansımasının 417 liraya çıktığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Ticarethane ve sanayide artış ise faturaların adeta dörde katlanmasına neden olurken, tarımsal sulamaya yapılan yüzde 20 oranındaki zam ise kış aylarında gıda enflasyonunun daha da artmasına neden olacak. Elektrikte yapılan zammın yanı sıra özellikle kış aylarında vatandaşların ısınma amacıyla tükettiği doğal gaz da zamlandı. 1 Eylül'de yapılan zamla Karadeniz'de rezerv müjdesinin verilmesinden sonra konutlarda 11, sanayide ise 15 kez zam yapılmış oldu. Konut abonelerinde yıl içerisinde yapılan yüzde 20,4 oranındaki dördüncü zamla birlikte 2022'de yapılan zam oranı yüzde 164,1'e çıktı."

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com