Vatandaşın cebine darbe üstüne darbe: Elektriğe yeniden zam geldi!

Türkiye'de ve dünyada enflasyon ve enerji maliyetlerinin artmasının yansımaları en çok vatandaşa zarar veriyor! 1 Eylül 2022'den itibaren geçerli olmak şartıyla elektrik tüketimine yeniden zam geldi...

Vatandaşın cebine darbe üstüne darbe: Elektriğe yeniden zam geldi!

Türkiye'de ve dünyada enflasyon ve enerji maliyetlerinin artmasının yansımaları en çok vatandaşa zarar veriyor! 1 Eylül 2022'den itibaren geçerli olmak şartıyla elektrik tüketimine yeniden zam geldi... Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), hane halklarının oturduğu konutlara 1 Eylül 2022 itibarıyla geçerli olacak elektrik tarifesine yüzde 20 zam yapıldığını bildirdi.

EPDK'den yapılan açıklamada, gerçekleştirilen zammın bir mecburiyetten kaynaklandığını, pandemi etkilerinin yanı sıra Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın yarattığı olumsuz koşullarla birlikte enerji krizinin büyüdüğünü bu sebeple konutta kullanılan elektriğe yüzde 20 zam yapıldığı dile getirildi.

Yapılan açıklamada ise:

"Bu durum ülkemizdeki enerji üretim maliyetlerini de olumsuz etkilemiştir. Özellikle son aylarda küresel piyasalardaki enerji ham madde fiyatlarındaki artışların belirli seviyeleri geçmesi sebebiyle nihai elektrik tarifelerinde mesken ve tarımsal faaliyetler abone grupları için yüzde 20, kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer aboneler grubu için yüzde 30, sanayi abone grubu için yüzde 50 artış yapılmıştır. Bu artışla beraber 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 173,46 lira olmuştur."

Etiketler
Yorumlar