Kan grubu A olanlar dikkat! Risk daha büyük

Amerika'da yapılan bir araştırma sonucu kan grubu A olan insanların bazı hastalıklara yakalanma riskinin diğer kan gruplarına göre daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Kan grubu A olanlar dikkat! Risk daha büyük

ABD'de bulunan Maryland Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, kan grubu A olan kişilerin diğer kan gruplarına göre hastalanma ve ciddi boyutta rahatsızlığa yakalanma riskinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Maryland Üniversitesi

Beyin kanama riski çok yüksek 

Maryland Üniversitesi’nde bulunan araştırmacılar, kan grubu A olan kişilerin 60 yaşından önce beyin kanaması geçirme riskinin diğer kan gruplarına kıyasla 5 kat daha fazla olduğu ortaya çıkardı.

Yapılan çalışmaların ardında beyin kanaması geçirme riski kan grubu A olan kişilerde daha yoğun olduğu belirtildi. Araştırmacılar, kan grubu A olan kişilerden sonra kan grubu B olanların geldiğini açıklarken, kan grubu 0 olan kişilerin ise riskinin daha düşük olduğunu açıkladı.

Kan grubu A olanlar dikkat! Risk daha büyük - Resim : 2

A kan grubunun farkı ne?

Araştırmalar üzerinde çalışmalar devam ederken nöroloji profesörü Dr. Steven Kittner, “Henüz A kan grubunun neden riski artırdığını bilmiyoruz ama bunun damarları tıkayan faktörlerle ile ilgili olması olası” ifadelerine yer verdi.

Son olarak İngiltere bölgesinde 100 bin insanın beyin kanaması geçirdiğini belirten Dr. Clare Jonas, “Beyin kanaması genelde yaşlı insanlarda yüksek tansiyon ya da damarlardaki tıkanmadan meydana geliyor. Genç yetişkinlerde meydana gelen beyin kanamasının sebebi henüz anlaşılmadı” sözlerine yer verdi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com