Bir gece iki zam: Doğal gaz fiyatlarına yeniden zam geldi!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), doğal gazda eylül itibarıyla geçerli olacak konut tarifesinde ortalama yüzde 20,4, KOBİ'lerde yüzde 47,6, sanayi tarifesinde yüzde 50,8 ve elektrik üretim amaçlı tarifede yüzde 49,5 zam yapıldığını bildirdi.

Bir gece iki zam: Doğal gaz fiyatlarına yeniden zam geldi!

1 Eylül 2022'den geçerli olacağını belirterek, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), doğal gazda eylül itibarıyla geçerli olacak konut tarifesinde ortalama yüzde 20,4, KOBİ'lerde yüzde 47,6, sanayi tarifesinde yüzde 50,8 ve elektrik üretim amaçlı tarifede yüzde 49,5 zam yapıldığını bildirdi.

BOTAŞ'ın web sitesi üzerinde yayınlanan bildiride 1 Eylül 2022'den itibaren geçerli olmak üzere doğal gaz tarifesine yeni bir zam yapıldığı duyuruldu. Yeniden zam gelmesine karşın BOTAŞ'ın yaptığı açıklamada: Bu zamma rağmen özellikle konutlarda kullanılan doğal gazda tüketicilere yüzde 80'in üzerinde destek verildiği dile getirildi.

Devlet desteği yüzde 80'den fazla!

BOTAŞ'ın yaptığı açıklamada Türkiye'nin doğal gazın neredeyse yüzde 99'un tamamını yurt dışından temin edildiği neredeyse hiçbir zammın BOTAŞ'ın inisiyatifinde olmadığı dile getirildi. Tıpkı aynı anda açıklanan elektrik zammında olduğu gibi dünyada salgının etkisinin azalmasıyla artan gaz talebine bağlı olarak küresel enerji piyasalarındaki doğal gaz fiyatlarında yüksek artışlar meydana geldiği aktarıldı.

Bağımsız yayın organı Evsel Enerji Fiyat Endeksi ve EUROSTAT verilerine göre, konutlarda ve sanayi kuruluşlarında Avrupa ülkeleri arasındaki en düşük fiyatlı doğal gazın Türkiye'de kullanıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"1 Eylül 2022 itibarıyla tüketicilerimizi imkanlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde doğal gaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması maalesef zorunlu hale gelmiştir. Bu kapsamda, 1 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere, konutlarda kullanılan doğal gazın nihai satış fiyatlarında ortalama yüzde 20,4, KOBİ'lerde kullanılan doğal gazın nihai satış fiyatında ortalama yüzde 47,6, sanayide kullanılan doğal gazın nihai satış fiyatında ortalama yüzde 50,8 ve elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın nihai satış fiyatlarında ortalama yüzde 49,5 oranında artış yapılmıştır."

Etiketler
Yorumlar