Ekonomik sıkıntı çekenler müjde: Başvuru yapana her ay 1536 TL veriliyor!

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yapılmaya devam ediliyor. Özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara nakit desteği veriliyor.

Ekonomik sıkıntı çekenler müjde: Başvuru yapana her ay 1536 TL veriliyor!

Hem kadınlara hem de erkeklere ödenen sosyal destek ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Devlet tarafından belirlenen şartlar karşılandığı takdirde her ay 1536 TL yardım yapılacağı duyuruldu. Türkiye genelinde sosyal yardımların son zamanlarda artış göstermesi vatandaşın bir nebze de olsa nefes almasına neden oluyor. Başta ihtiyaç sahipleri olmak üzere sosyal yardım ağı kurulması herkesin dikkatini çekti. Sosyal yardımlarla ilgili vatandaşın bütçesi desteklenmekle beraber verilen sosyal yardım için vatandaşların bazı şartları karşılaması gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının önemli faaliyetlerinden olan sosyal yardım programlarına yenisi eklenmeye devam ediliyor. Ortaya konan kriterler karşılandığı takdirde sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Aile Bakanlığının sosyal yardım programları kapsamında sadece ailelere, kadınlara ve çocuklara verilen nakit destekler olduğu gibi her ay binlerce lira ödenmektedir. Bu imkanlardan faydalanmak isteyen kişiler illerinde veya ilçelerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapması gerekse de pek çok sosyal yardıma başvuru işlemleri e-devlet üzerinden yapılmaktadır.

Yaşlılara 1536 TL veriliyor!

Ekonomik sıkıntı çekenler müjde: Başvuru yapana her ay 1536 TL veriliyor! - Resim : 1

Hayatlarının son dönemlerinde ekonomik sıkıntı çekmemeleri ve iyi bir vakit geçirmeleri için yaşlılara devlet tarafından destek veriliyor. Verilen destek kapsamında 65 yaş üzerinde olan vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapılmaktadır. Halk arasında yaşlı aylığı olarak bilinen bu aylığa son zamanlarda değişiklik yapıldı. 65 yaş ve üzeri vatandaşların sosyal yardım alabilmesi için devlet tarafından konan gelir şartını yerine getirmesi şarttır. Ayrıca yaşlı aylığı alacak kişinin eşinin de geliri dikkate alınmakla beraber net asgari ücretin üçte biri olan 1833 TL üzerinde olmaması şarttır.

Yaşlı aylığı kapsamında ihtiyaç sahiplerine 1536 TL ödeme yapılmakla beraber bu ödemeler PTT üzerinden alınabildiği gibi gidip çekmeye gücü olmayan vatandaşların evlerine kadar getirilmektedir. 2023 yılında asgari ücrete gelecek zamdan sonra yaşlı aylıklarına ve diğer sosyal yardımlara da zam gelmesi bekleniyor. Konuyla ilgili yeni gelişme olduğu takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.