Ekonomi yönetiminin B planı nedir?

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, yaptığı son röportajda enflasyon ve ekonomik görünüme değindir. Enflasyonla mücadele zaman kaybedildiğini vurgulayan Turan’ın krizden çıkış için hâlâ yolların bulunduğuna inandığını açıkladı.

Ekonomi yönetiminin B planı nedir?

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, yaptığı son röportajda enflasyon ve ekonomik görünüme değindir. Enflasyonla mücadele zaman kaybedildiğini vurgulayan Turan’ın krizden çıkış için hâlâ yolların bulunduğuna inandığını açıkladı. Çeşitli yöntemler aracılığıyla orta vadede krizi önlemeyi sağlayacak olan birçok planın olduğunu vurgulayan Turan, ekonomi yönetiminin B planına da değindi.


Ekonomi yönetiminin B planının kapsamlı ve düzenli bir şekilde yeniden inşa edilmesi hususunda dikkat çeken Orhan Turan, gelecek dönem için bu planların hızlı bir şekilde faaliyete geçmesi gerektiğini de belirtti. Son 5 – 6 yıl içerisinde meydana gelen enflasyon ve kur üzerindeki baskıdan kurtulmak adına orta vadeli çözümler üretilmesinin hâlâ mümkün olabileceği açıklandı.

Türkiye ekonomi modeli neyi gösterdi?

2018 yılında uygulamaya konulan Türkiye Ekonomi Modeli ile ilgili açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, modelin tamamen gereksiz ve yersiz olduğuna işaret etti. Enflasyon ve kur üzerinde tarihin en kötü döneminin yaşandığını belirten başkanın aynı zamanda ekonomik çerçevede büyük bir durgunluk getirdiğine işaret etti.

ekonomi
TÜSİAD nezdinde de enflasyon sebebiyle ortaya çıkan sorunların gittikçe daha da şiddetlendiği belirtildi. Doğru bir yönetim sayesinde dışa bağımlılığın azaltılması ve böylece enflasyon üzerinde düşüş eğiliminin hissedilmesinin de mümkün olabileceği açıklandı. Hem cari açık hem de dış borçlar konusunda Türkiye Ekonomi Modeli’nin olumlu bir etkisinin olmadığını da gözler önüne serildi.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turhan’a göre Türkiye’nin en büyük 3 sorunu

TÜSİAD başkanı verdiği röportajda birçok soruyu yanıtladı. Türkiye’nin en büyük 3 sorununa da değinen başkanın ilk olarak kurumlardaki yıpranmayı ele aldığı belirtildi. Kurumların geçmiş zamana göre daha farklı bir boyuta taşınması bu alanda Türkiye Ekonomi Modeli’nin zararları arasında yer aldı. Ekonomide hızlı ve doğru adımlarla krizden çıkmanın mümkün olduğu belirten başkanın günümüzdeki adımlar açısından yetersizlik sorunu olduğunu belirtti.
Adalet sisteminde yaşanan sorunların da etkisine değinen başkan Orhan Turhan, geçici projelerle krizden çıkmanın mümkün olmayacağını açıkladı. İyi bir planlama ve proje yönetimi sayesinde kısa sürede mevcut krizden kurtulmanın mümkün olduğu belirtildi.

Etiketler