Altın tahmincisinden uyarı geldi! İşte bu hafta yaşanılacaklar

Riskten kaçınma hareketi; bugün için piyasada baskın durmaktadır. Bu durum ise güvenli liman talebinin desteklendiğini belli ediyor. Bu sebebe bağlı olarak da ons altının 1,773 dolardın daha altında olduğu görülüyor.

Altın tahmincisinden uyarı geldi! İşte bu hafta yaşanılacaklar

Riskten kaçınma hareketi; bugün için piyasada baskın durmaktadır. Bu durum ise güvenli liman talebinin desteklendiğini belli ediyor. Bu sebebe bağlı olarak da ons altının 1,773 dolardın daha altında olduğu görülüyor. Ons altında ise 0,10 oranında bir düşüş yaşanıyor. Dolar alıcıları ise; ABD merkez bankasının 0,75 faiz artımını umutla bekliyor. Peki, önümüzdeki hafta nelere dikkat edilmeli? Bu hafta altında olacak gelişmeler neler?

Altında dikkat edilmesi gerekenler


Gün içerisinde ABD dolar endeksinde yüzde 0,15 oranında artış meydana geldi. Şuanda ise 106,75 civarında olduğu biliniyor. ABD istihdam raporu temmuz ayı için FED bahislerine destek verdi.  Daha sonra ise tarım dışı istihdam 528,000 a yükselme sağladı.Bunun yanı sıra işsizlik oranlarında ise ortalama yüzde 3,5 oranında düşme meydana geldi. 

altın
Yatırımcıların odağında Çin ve Tayvan çekişmesi var

Çin-ABD çekişmesi dolar almak isteyen kişilerin umudu oldu. Reuters;askeri tatbikatlara Tayvan boğazı hattının hazır olduğunu dile getirdi. Çinin Dış İçleri Bakanlığı ise Cuma günü açıklama yaptı. Yaptığı bu açıklama da Nancy pelosiye yatırım yapacaklarını dile getirdi. Bunun ardından ise Tayva nın savunma bakanlığı toplam olarak 66 Çin uçağının faaliyetlerini sürdüreceğini dile getirdi. Çin de meydana gelen eylemlerin ise ABD dış içleri bakanı Anthony Blinken ciddi yönde olan bir tırmanış olduğunu söyledi.


Haziran ayı için Çinin ticaret rakamları; olumlu yönde seyretti. Ticaret dengesi ise yapılan tahminleri geride bırakarak 101,26 milyara çıktı.

Altın fiyatında neler bekleniyor

Anıl Panchal altında meydana gelecek gelişmelere dikkat çekti ve analizinin de paylaşımını yaptı.50 DMA ya bakıldığında şu an 1,767 dolar olduğu görülüyor.

Etiketler