Ehliyet alacaklar dikkat! Bu uygulamaya uymayan ehliyet alamaz

Tüm sınıf ehliyetlerde, ayrım olmadan eğitimi öncesi, tüm adaylara emniyet kemeri simülasyon eğitimine girmesi istenecek. Uygulamanın hedefinde adayları bilinçlendirmek ve oluşacak olan kazaların önüne geçebilmek yer alıyor.

Ehliyet alacaklar dikkat! Bu uygulamaya uymayan ehliyet alamaz

Milli Eğitim Bakanlığı, sürücü ehliyetleri ile ilgili yeni bir düzenlenme yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile tüm sınıf ehliyetlerinde sürücü adaylardan emniyet kemeri simülasyon eğitimine girmesi istenecek.

Ehliyet alacaklar dikkat! Bu uygulamaya uymayan ehliyet alamaz - Resim : 1

Emniyet kemeri simülasyonu zorunlu olacak

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Sertifika sınıfı ayrımı yapılmaksızın ve direksiyon eğitimine başlanmadan önce tüm sürücü adaylarına emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmak, emniyet kemeri takmamanın doğuracağı sonuçlar hakkında uygulamalı olarak bilgi edindirmek ve emniyet kemeri kullanımının önemini anlatmak amacıyla sürücü adayları emniyet kemeri simülasyon eğitimine tabi tutulurlar.”

Ehliyet alacaklar dikkat! Bu uygulamaya uymayan ehliyet alamaz - Resim : 2

Sınav sorumlularına eğitim zorunlu

Bununla beraber 2013 yılından önce sınav sorumlusu belgesi alan ve hala kamu personeli olarak çalışanlar 6 ay içerisinde hizmet içi eğitim almak zorundalar. Bu uygulamaya uymayan sorumlular görevlerine devam edemeyecek. Görevine devam etmek isteyen sorumlular bu şekilde direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve komisyonunda görev alabilecek.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com