Tarım Kredi Kooperatif marketlerinden şok indirim: şeker, çay, ayçiçek yağı fiyatları…

Tarım Kredi Kooperatif marketleri tarafından temel besin maddeleri uygun fiyat seçenekleriyle satışa çıkarılmaya devam ediyor. Ayçiçek yağı, şeker, çay, un ve et fiyatlarındaki indirim vatandaşın yüzünü güldürecek! İşte detaylar…

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinden şok indirim: şeker, çay, ayçiçek yağı fiyatları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki ürünlerin indirimli fiyatlarla satışa çıkarılmasıyla ilgili yapılan açıklama sonuç vermeye devam ediyor. Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde ürünlerin kar elde etmeden satılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Vatandaşımızın zincir marketlerin insafına kalmasına müsade edemeyiz. Gerekirse hiç kar elde etmeden fiyatlarda indirim yapılması gerekir’’ ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi sonrasında Tarım Kredi Kooperatif marketlerindeki 40 kalem üründe indirim uygulandı. Ayrıca, et fiyatlarında da indirime gidildi. Koyun ve kuzu gibi küçükbaş hayvan etinde yüzde 25 oranında indirim yapılırken; büyükbaş hayvan etinde ise yüzde 35 oranında indirim uygulandığı belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefinde yer alan BİM, ŞOK ve A101 gibi marketlerde de indirim yapılması için hükümetin harekete geçtiği öğrenildi. 

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinden şok indirim: şeker, çay, ayçiçek yağı fiyatları… - Resim : 1
Temel ihtiyaç ürünlerinde şaşırtan indirim


Tarım Kredi Kooperatifi marketleri düzenli aralıklarla belirli ürünlerde indirim yoluna gidiyor. Özellikle temel besin maddelerindeki indirimler vatandaşların Tarım Kredi Kooperatif marketlerini tercih etmesini sağlıyor. Bir evin temel ihtiyaçları arasında yer alan ayçiçek yağı, çay, şeker, un, baklagiller ve et ürünleri Eylül ayı boyunca indirimli fiyatlardan satışa çıkarılacak. ‘’Temel ihtiyaç ürünler fiyatlarımızı indirdik’’ sloganı ile duyurusu yapılan indirim kapsamında et ve tavuk ürünlerinin fiyatları dikkat çekiyor. Örneğin yarım kilo dana kuşbaşı 48.90 TL’den satışa çıkarılıyor. Erpiliç marka poşet tüm piliç ise 32.50 TL’den satılacak. Tüm piliç, diğer marketlerde 48.90 TL gibi bir fiyat etiketine sahip bulunuyor. İndirim kapsamında peynir çeşitleri ve zeytinde de fiyatların düşürüldüğü görüldü. Torku marka yağlı tost peymiri 64.50 TL’den ve tam yağlı kaşar peyniri 43.90 TL’den satılacak. Elit siyah zeyninin satış fiyatı ise 16.90 lira olarak belirlendi.

Tarım Kredi Kooperatif marketlerinden şok indirim: şeker, çay, ayçiçek yağı fiyatları… - Resim : 2


Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin sayısı artıyor


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talebi ile Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin sayısı 1400’den 2500’e yükseltilecek. Ülkemizin dört bir yanında hizmet veren market zinciri için bayilik sistemi uygulanacak. ‘’Koop Market’’ adıyla hizmet verecek olan Tarım Kredi Kooperatifi marketleri aynı zamanda online satışa da başlayacak. Bu sayede vatandaşların zincir marketlere mahkum olmaması sağlanacak. Özellikle son dönemde zincir marketlerin fahiş fiyat politikası eleştirilerin merkezinde yer almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti hükümetinin hedefinde Tarım Kredi Kooperatif marketlerinin sayısını artırarak fiyat politikasının devlet tarafından belirlenmesi yer alıyor.