Karşılıklı hisse satın alan o iki şirket denetlenecek!

Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamayla birlikte, Dalsan ile Saint-Gobain Rigips'in karşılıklı hisse satın alma işlemini incelemeye alındığı belirtildi.

Karşılıklı hisse satın alan o iki şirket denetlenecek!

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklama ile Dalsan ile Saint-Gobain Rigips'in karşılıklı hisse satın alma işlemini incelemeye alındı. Dalsan Alçı Sanayi Dalsan Yatırım ve Enerji AŞ'nin kontrolünün altındayken, Saint-Gobain Rigips Alçı Sanayi ise Saint-Gobain Weber Yapı Kimyasalları Sanayi'nin kontrolünde.

Rekabet Kurulu tarafından incelenecek

Yapılan yazılı açıklamada, incelenmeye alınan işlem ortak kontrol kurulması olarak tanımlanırken, işleme ilişkin başvurunun değerlendirildiği ve 8 Eylül 2022 tarihinde incelenmeye başladığı belirtildi.

Ayrıca açıklamada, nihai incelemeye alınan işlemin Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 10. maddesi gereği askıda olduğu ve uygulanamayacağı da vurgulandı.

Alçı ve türevlerini üretip satan iki şirket üzerinde yapılan incelemede, Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 7’nci Maddesi’nde kurula verilen piyasalarda etkin rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunu doğuracak birleşme veya devralma işlemlerini denetlemek görevine dayalı olarak başlatıldığı duyuruldu.

Karşılıklı hisse satın alan o iki şirket denetlenecek! - Resim : 1

Etiketler