2022 doğal gaz yardımı ne kadar? Nereden, nasıl başvuru yapılır?

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar için doğal gaz ödeme miktarı artırıldı. Doğal Gaz Tüketim Desteği başvuruları nereden yapılır? 2022 doğal gaz yardımı ne kadar? İşte detaylar..

2022 doğal gaz yardımı ne kadar? Nereden, nasıl başvuru yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, durumu olmayan vatandaşlara yönelik Doğal Gaz Tüketim Desteği verileceğini açıkladı. Doğal gaz yardımı başvurusu geçtiğimiz süre içerisinde başlarken, vatandaşlar ne kadar destek verileceğini ve nasıl başvuru yapıldığını merak ediyor. Doğal gaz destek ödemesinde kiracılar da bu yıl yardım planında yer alıyor.

Doğal Gaz Tüketim Desteği 3 milyar Türk lirası bütçeyle hayata geçirildi. Bununla beraber mart-nisan döneminde 331 bini aşkın haneye toplamda 114,2 milyon lira destek verildi.

2022 doğal gaz yardımı ne kadar? Nereden, nasıl başvuru yapılır? - Resim : 1

Doğal gaz yardımı kimler alabilir?

Devlet tarafından yapılan destek ödemelerinin içinde doğal gaz yardımı da yer alıyor. Doğal gaz destek ödemesinden faydalanmak için başvuru şartları vatandaşlar tarafından yakından araştırılıyor. İhtiyaç sahibi olan kişiler doğal gaz altyapısı bulunan 647 ilçe, yerlerde ikamet eden ve doğal gaz aboneliği bulan herkes faydalanabilecek.

2022 doğal gaz yardımı ne kadar? Nereden, nasıl başvuru yapılır? - Resim : 2

2022 doğal gaz desteği ne kadar?

İhtiyaç sahiplerine verilecek olan doğal gaz ödemesi yıllık 450 Türk lirası ile 1150 Türk lirası arasında verilirken bu miktar 900 Türk lirası ile 2.500 Türk lirası olacak şekilde düzenlendi. Doğal gaz desteğine hak kazanan vatandaşlar ödemelerini faturalarını PTT'ye götürerek alabilecek.

Bununla beraber sağlık raporu bulunan kronik hastalara ve cihaza bağlı olan vatandaşlara yüzde 5 ek ödeme sunulacak.

2022 doğal gaz yardımı ne kadar? Nereden, nasıl başvuru yapılır? - Resim : 3

Doğal gaz yardımı başvuruları nereden nasıl yapılır?

Doğal gaz desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyor. Bahsedilen yardımdan faydalanmak isteyen kişiler 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri eksiksiz şekilde doldurarak başvurularını gerçekleştirebiliyorlar. Bunun yanında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden de vatandaşlar başvuruda bulunabilirler.

DOĞAL GAZ BAŞVURU EKRANI

Etiketler