Dünyanın en zengin 10 kripto milyarderi

Kripto para birimlerinin ana akım kültürde giderek daha fazla benimsenmesi nedeniyle, kripto milyarderleri de yükselişte. Son zamanlarda Binance CEO'su Changpeng “CZ” Zhao, tahmini net değeri 96,5 milyar dolar olan en yeni milyarder oldu.

Dünyanın en zengin 10 kripto milyarderi

Bir bağlama oturtmak gerekirse, net değeri artık Oracle'ın kurucusu Larry Ellison'ı ve Hintli iş adamı Mukesh Ambani'yi geride bırakıyor. Changpeng “CZ” Zhao, son zamanlarda ortaya çıkan tek kripto milyarderi değil. Coinbase kurucusu Brian Armstronng ve bir dizi başka insan, net değerlerinin benzeri görülmemiş bir seviyeye fırladığını gördü. İşte dünyanın en zengin 10 kripto milyarderi.

10. Jed McCaleb – 2 Milyar Dolar

Jed McCaleb blok zinciri alanında bir öncüdür ve Ripple, Stellar ve Mt. Gox bitcoin borsasının kurucu ortağıdır. Mt. Gox, saldırıya uğramadan önce 2011 yılında sattığı ilk büyük Bitcoin borsasıydı. 2014 yılında anlaşmazlıklar nedeniyle Ripple'dan ayrıldıktan sonra Stellar'ı kurdu. Ripple, sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmaya yardımcı olan Stellar'ın büyük bir rakibi oldu. Ocak 2018 itibariyle, Ripple'daki hissesinin 20 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor ve bu da onu dünyanın en zengin insanlarından biri yapıyor.

Dünyanın en zengin 10 kripto milyarderi - Resim : 1

9. Micree Zhan – 3.2 Milyar Dolar

Micree Zhan, Forbes tarafından 2019'da kendi kendini yetiştirmiş en zengin 9. milyarder olarak sıralandı. Bir noktada, dünyanın en zengin kripto para milyarderiydi. Jihan Wu ile birlikte Micree Zhan, Çin'deki en büyük dijital para madenciliği şirketi olan Bitmain Technologies'in kurucu ortağıydı. Jihan Wu ile uzun süredir devam eden bir güç mücadelesinin ardından 2019 yılında firmadan atılmasına rağmen, Micree Zhan hala firmanın en büyük hissedarı olmaya devam ediyor.

Dünyanın en zengin 10 kripto milyarderi - Resim : 2

8. Fred Ehrsam – 3.5 Milyar Dolar

Fred Erhsam, Coinbase'in kurucu ortağıdır ve 2017 yılında firmadan ayrılmasına rağmen kripto para yatırım firması Paradigm'in lideridir. Coinbase'den ayrılmasına rağmen, Fred Ehrsam hala şirkette yönetim kurulu üyesi ve 1.9 milyar dolar değerinde %6 hisseye sahip. 34 yaşındaki Duke Üniversitesi'nde okudu ve burada BS Bilgisayar Bilimi'nde ekonomi dalında yandal ile mezun oldu. Kısa bir süre Goldman Sachs'ta döviz tüccarı olarak çalıştı ve şu anki 3,5 milyar dolarlık net değeri ile dünyanın en zengin kripto milyarderlerinden biri.

Dünyanın en zengin 10 kripto milyarderi - Resim : 3

7. Joseph Lubin – 5 Milyar Dolar

Joseph Lubin, Ethereum'a büyük katkıda bulunmanın yanı sıra birkaç şirket kuran ve ortak kuran Kanadalı-Amerikalı bir blok zinciri teknolojisi uzmanıdır. Lubin aynı zamanda bir Ethereum blockchain üretim stüdyosu olan ConsenSys'in de kurucusudur. Lubin, Satoshi Nakamoto Bitcoin'i okuduktan sonra her zaman blok zinciri teknolojisinin büyümesine inanmıştır. Joseph Lubin'in net değerinin 5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Dünyanın en zengin 10 kripto milyarderi - Resim : 4

6. Cameron ve Tyler Winklevoss – 6 Milyar Dolar

2013 yılında Tyler ve Cameron Winklevoss, yaklaşık 11 milyon dolar değerinde bitcoine sahip olduklarını açıkladılar. O zaman, ikizlerin madeni para başına 10 $ gibi düşük bir fiyata bitcoin satın alabilecekleri öne sürüldü. Bitcoin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 58.000 dolara yükselirken, ikizlerin toplam net değerinin 6 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

 Dünyanın en zengin 10 kripto milyarderi - Resim : 5

5. Michael Saylor – 6 Milyar Dolar

40'tan fazla patenti olan Michael Saylor, harika bir girişimci ve yatırımcıdır. Son birkaç yılda, Bitcoin'e büyük miktarda nakit yatırım yapmasıyla popüler hale geldi. Şahsen 17.732 BTC'ye sahip ve bu da yaklaşık 1,1 milyar dolar anlamına geliyor. 2020'de firması MicroStrategy, 250 milyon dolarlık bir fiyata 21.454 bitcoin satın aldı ve şimdiden zulasına eklemeye başladı. Şu anda firma, kripto holdinglerinin cari fiyatında 6 milyar dolar değerinde 122.478 bitcoin biriktirdi.

Dünyanın en zengin 10 kripto milyarderi - Resim : 6

4. Brian Armstrong – 9.6 Milyar Dolar

Coinbase, ABD'deki en büyük kripto para birimi şirketi ve şirketin başında Fred Ehrsam ile birlikte şirketin kurucularından Brian Armstrong bulunuyor. Brian bir California yerlisi ve bilgisayar bilimi ve ekonomi alanında lisans derecesini aldığı Rice Üniversitesi'ne gitti. IBM ve Airbnb'de yazılım mühendisi olarak geliştirici olarak çalıştı. Brian Armstrong, Satoshi Nakamoto teknik incelemelerini okuduktan sonra Bitcoin'e ilgi duymaya başladı. Bitcoin meraklılarının kolayca bitcoin ticareti yapmalarını sağlamak için 2012 yılında Fred Ehrsam ile Coinbase'i kurdu. Şu anda Coinbase'de %19 hisseye sahip ve 9,6 milyar dolar değerinde.

Dünyanın en zengin 10 kripto milyarderi - Resim : 7

3. Sam Bankman-Fried – 22,5 Milyar Dolar

Sam Bankman-Fried, dört yılda net değeri 22,5 milyar dolar olan tanınmış, etkili bir fedakardır. Bahama merkezli bir kripto para birimi değişim platformu olan FTX'in kurucusudur. Kitlesel benimsemeyi sağlama planları nedeniyle Ethereum'dan çok daha iyi olduğunu düşündüğü Solana'ya kefil oluyor. 29 yaşındaki Sam Bankman-Fried, Mark Zuckerberg'den sonra Forbes 400'e giren en genç kişidir.

Dünyanın en zengin 10 kripto milyarderi - Resim : 8

2. Satoshi Nakamoto – 46 Milyar Dolar

Satoshi Nakamoto'nun şifresini çözmek, son on yıldan fazla bir süredir en zor şeylerden biri olmuştur. Bitcoin'in yaratıcısı, bugüne kadar hala dijital çağın bir gizemi olmaya devam ediyor. Satoshi Nakamoto, bitcoin teknik incelemesini oluşturmaktan ve yazmaktan sorumludur. 750.000 ila 1.1 milyon BTC civarında olduğu tahmin edilen kripto varlıklarıyla Satoshi Nakamoto'nun 46 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor ve bu da onu dünyanın en zengin 15. kişisi yapıyor. Kimliği hala bilinmemekle birlikte, Satoshi Nakamoto kesinlikle dünyanın en zengin kripto milyarderlerinden biridir.

Dünyanın en zengin 10 kripto milyarderi - Resim : 9

1. – 96 Milyar Dolar

Changpeng Zhao, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in kurucusu olan Çinli-Kanadalı bir iş adamıdır. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Zhao, Mark Zuckerberg ve Larry Page'in beğenilerini geçerek tahmini 96 milyar dolar değerinde. Korkunç olan kısım, bu servetin kişisel kripto varlıklarını dikkate almamasıdır. Kripto para birimlerindeki son düşüşlere ve şirketin Çin'den kovulmasına rağmen Binance yükselmeye devam etti ve Changpeng Zhao'nun serveti de öyle.

Dünyanın en zengin 10 kripto milyarderi - Resim : 10

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Yorumlar