SpaceX ve Dogecoin ortak projeye imza atıyor!

Elon Musk'ın desteğiyle gündem olmaya devam Dogecoin (DOGE), SpaceX şirketine ait Starlink ile yeni adımlar atmaya hazırlanıyor! GigaWallet ve RadioDoge özelinde çalışmalarını sürdüren DOGE ekibi, Starlink ile bir ilke hazırlanıyor!

SpaceX ve Dogecoin ortak projeye imza atıyor!

Son olarak Twitter hissedarı olmasıyla gündemden düşmeyen Tesla CEO'su Elon Musk ile yakın ilişkileri bulunan Dogecoin (DOGE)'e yatırımlar bir bir gelmeye devam ediyor. Elon Musk tarafından yönetilen SpaceX şirketinin gözbebeği olarak kabul edilen uydusu Starlink ile ortak çalışmalarda yer alacak olan Dogecoin'in meşhur uydu tarafından destekleneceği belirtildi. Atılacak adımlar sonucunda DOGE, işlemlerini internetsiz ortamlarda da uygulanabilir kılacak.

Dogecoin Vakfı tarafından yayınlanan son blog içeriğinde düşüncelerini paylaşan Timothy Stebbing ve Michi Lumin; GigaWallet ve RadioDoge projeleri hakkında son bilgileri paylaştı. RadioDoge’un hangi süreçlerden geçtiği hakkında özet düşüncelerini paylaşan ikili, uygulanması planlanan hedefin en düşük bütçeli hem de geniş kitlelere yönelik olacağından bahsetti. Ucuz maliyetin altı çizilerken hangi adımların geleceği ise merak edilmeye devam ediyor.

Starlink sayesinde internetsiz ortamda işlem yapabilme!

RadioDoge projesinin takipçileri tarafından gelişmeler merakla beklenirken; son günlerde artan iddialarla Elon Musk aracılığıyla Starlink'ten destek alınacağı düşünülüyordu. İnternete erişemeyen veya işlem yapmak için internet aracılığıyla bağlantı kuramayan kişeler için harekete geçirilmesi beklenen proje, gerek düşük maliyeti gerekse geniş çaplı konum hedefleri ile heyecan yaratmaya devam ediyor. Dogecoin Vakfı aracılığıyla konu hakkında çarpıcı açıklamalara imza atan Timothy Stebbing ve Michi Lumin, Starlink ağı üzerinden işlemlerin daha ucuza gerçekleşeceğini, aynı zamanda da uydu üzerinden gelecek desteğin bir hayli önemli olduğunu vurguladı.

RadioDoge dışında Libdogecoin hakkında da düşüncelerini dile getiren ikili, Libdogecoin'in 0.1 hedefine ulaştığını belirtti. Test ağı üzerinden yapılan işlemlerin başarıyla ilerlediği de vurgulanırken, proje çapında atılacak adımların GigaWallet ve RadioDoge’a ek olarak geleceği söylendi.

Bölgesel radyo merkezi oluşturuldu!

Libdogecoin işlemlerinin yavaş yavaş harekete geçmesiyle, elde edilen teknolojiyi denetlemek ve test etmek için ilk bölgesel radyo merkezi de kurulmuş oldu. Yakın zamanda Colorado’daki HF Radyosu üzerinden Starlink ile bağlantı kurularak RadioDoge merkezine verilerin gönderilmesi bekleniyor. Hedeflenen uzaklık ise 200 km'den fazla olduğu içinkamuoyu tarafında büyük bir heyecan yaratıyor!