Dünyanın En Güvenilir Borsaları Hangileri?

Ülkedeki son durumlara ve yaşanan olumsuzluklara bakıldığı zaman en güvenilir borsalar konusu daha da önem kazanmaya başlamıştır. Çünkü son yıllarda yaşanmakta olan birçok skandal yüzünden insanlar daha net ve doğru kararlar almaya özen göstermektedir.

Dünyanın En Güvenilir Borsaları Hangileri?

Dünyanın En Güvenilir Borsaları Hangileri?

Ülkedeki son durumlara ve yaşanan olumsuzluklara bakıldığı zaman en güvenilir borsalar konusu daha da önem kazanmaya başlamıştır. Çünkü son yıllarda yaşanmakta olan birçok skandal yüzünden insanlar daha net ve doğru kararlar almaya özen göstermektedir. Ancak çok fazla kripto para borsası olduğu için insanlar hangisini seçeceğine ilişkin pek fazla bilgiye sahip değildir. Hem işlem hacmi hem de kullanım kolaylığı sunması açısından pek çok borsa seçeneği olmasının yanında bunlar içinden en güvenilir ve kullanıcıların memnuniyetini kazanmış olan borsalar bilinmelidir. Bu yüzden kendi alanlarında birçok özelliği ve kendine özgü niteliği bulunan borsaları şu şekilde sıralayabiliriz:

1.    Coinbase

Her ne kadar işlem ücretleri açısından biraz pahalı ve maliyeti olsa da Türk kullanıcılar tarafından en çok kullanılan borsalardan biridir. Hatta yapılan araştırmalar sonrasında Binance’den sonra en çok kullanılmakta olan kripto para borsası Coinbase’dir. Öncelikle bu borsanın inanılmaz şekilde müşteri portföyü bulunmakta ve toplam 70 milyondan fazla kayırlı üyesi vardır. Bunun sebebi ise hızlı kayıt olunabilmesi ve birçok ödeme yöntemini desteklemekte olmasıdır. Binance’den sonraki en çok kullanılan borsa olarak bilinen Coinbase güvenilir şekilde kullanılmaktadır.

2.    Binance

Hem dünyada hem de ülkemizde en çok tercih edilen borsa olarak Binance bu anlamda en başta gelebilmektedir. Bunun sebebi de almakta olduğu işlem ücretlerinin oldukça düşük olmasıdır. Türk müşterilere ise özel banka ödemeleri sunmaktadır. İsteğe göre banka havalesi ya da kredi kartı ile dakikalar içinde satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. BNB kullanarak PancakeSwap gibi borsalarda da işlem yapabilme imkanı sunmaktadır. Binance kullanılmaya başlandığı andan itibaren farklı avantajlar ve alternatifler yakalanması mümkün olmaktadır. Üstelik bunlar mobil uygulamadan ya da web sitesinden yapılacak kadar da pratik ve basit işlemlerdir. Müşteri deneyimi üst noktada tutularak milyonlarca kullanıcıya ulaşılması hedeftir.

3.    FTX

2019 yılında sektöre giriş yapmış ola popüler kripto para borsası olarak bilinmektedir. Sunmakta olduğu oldukça geniş NFT pazarı sayesinde birçok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca ülkemizde en iyi kripto para borsası olarak görülen FTX, güvenilir olmasıyla da ön plana çıkmaktadır. FTX alım satım kolaylığı sunarak da en benzersiz özelliklerden birine sahip olmaktadır.  FTX avantajları ile de yüzlerce kripto para seçeneği sunmakta, düşük işlem ücretleri almaktadır.

4.    Huobi

2013 yılında kuruluşundan beri oldukça fazla gelişme göstermekte olan borsa, sektörün en büyük borsaları içinde olmayı başarmıştır diyebiliriz. Son zamanlarda Türkiye’ye yapmış olduğu yatırımları da bir hayli artırmış durumdadır. Genel olarak yüzlerce kripto parayı desteklemekte ve kripto tasarruf hesapları sunmaktadır. USDT ve Bitcoin tutularak farklı oranlarda yıllık faiz ödemeleri alınabilmektedir. Düşük işlem ücretleri alması ve düzenli gelir elde etmek isteyenler açısından oldukça fazla tercih sebebidir.

5.    BitsTamp

2011 senesinde piyasaya sürülmüş ve her geçen gün düzenli olarak büyüme göstermiştir. Yıllar geçtikçe harika ticaret araçlarının sayesinde sektördeki en güçlü ve saygın borsalardan biri olan hakkını yakalamıştır. 70’den fazla destelemekte olduğu kripto paralar ile de istediğiniz yatırımı yapabilme fırsatı sunmaktadır. En başlarda işlem ücretleri fazla olsa da işlem hacmi büyüdükçe ücretler düşmektedir.

6.    KuCoin

2013 yılında kurulmuş olan popüler bir kripto para borsası olarak karşımıza çıkmaktadır. Haftalık olarak milyonlarca kişinin ziyareti ile oldukça fazla işlem hacmi oluşmaktadır. KuCoin işlem sınırı var mı? sorusunun yanıtı da yapılacak olan işlemler için herhangi bir sınırlandırma yoktur olarak belirtilmektedir.