Borsada Başarılı Olmanın En Gizli Bilgileri  

Doğru argümanlarla doğru analizler yapıldığında borsada başarılı olmanın en gizli bilgileri hedefinizin ilk adımını tamamlamış olursunuz. Borada başarılı olmak istiyorsanız öncelikle hedefiniz belirlemeniz gerekir. İşte detaylar...

Borsada Başarılı Olmanın En Gizli Bilgileri  

Doğru argümanlarla doğru analizler yapıldığında borsada başarılı olmanın en gizli bilgileri hedefinizin ilk adımını tamamlamış olursunuz. Borada başarılı olmak istiyorsanız öncelikle hedefiniz belirlemeniz gerekir. Belirlediğiniz hedefler doğrultusunda planlar yapmanız işlerinizi düzgün yürütebilmek için önemlidir.

Kısa vadeli ve uzun vadeli hedefler belirlenmeli ve bu hedefler tekrar bakılmak üzere bir deftere yazılmalıdır. Yatırımınızın başarılı olması için yatırımınızı yükselişe geçecek trendlere yönlendirmelisiniz. Başarılı bir yatırım yapabilmek için yatırım yapacağınız şirketi iyi tanımalı ve yapacağınız yatırımı uygun ve düşük bir fiyata satın almalısınız. Büyüme olasılığı yüksek olan şirketlere yönelmeniz borsada başarılı olmak için önemlidir. Yatırım stratejilerinizi gerektiği yerde değiştirmeniz ve farklı bir yatırıma yönlendirmeniz, bu konuda cesaretli davranmanız da borsadaki başarınızı etkiler.

Başarılı Bir Yatırımcı Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Yatırımda başarıyı yakalamış olan kişilerin birbirleri ile ortak bazı özellikleri vardır. İyi bir yatırımcı olmak için yapılması gerekenler, bu ortak özellikler çerçevesinde belirlenmiştir. Başarılı yatırımcı olmak için,

1 –Kurallarınız olmalı,

2 – Alınacak hisse senedinin fiyatından önce yatırım yapılacak şirketin yönetim kalitesine, temellerine bakılmalı,

3 – Avantajlı görülen işlerde cesur davranabilmeli ve yatırım miktarı artırılmalı,

4 – Kazanmak için sabırlı olmalı, ilk karda hemen satış yapılmamalı, bir süre daha kazanılmasına müsaade edilmeli.

1-) Yatırım Yaparken Dikkatli Olmalı

Yatırım yaparken hiçbir olay kişisel olarak algılanmamalı, çevrenizde yatırım tavsiyesi veren kişilere güvenmemelisiniz. Kendi araştırmalarınızı ve analizlerinizi kendiniz yapmalısınız. Güvenilir kaynaklar tarafından öğrenilen gerçeklere göre kendi yaptığınız araştırmalarınızı şekillendirebilirsiniz. Başka tavsiyeleri de dinleyebilir ve fikir alabilirsiniz fakat kesinlikle körü körüne kabul etmemelisiniz.

2-) İleri Görüşlü Olmalı

Başarılı bir yatırımcı olmak demek sadece şimdi ile ilgilenmemek, şimdinin verileri ile ileri tarihleri doğru değerlendirebilmek demektir. Kısa vadeli yatırımlara değil, istikrarla büyüyen firmaları inceleme altına almalı ve yatırımınızı bu yöne doğru kaydırmalısınız. Şirketin rakipleri ile girdiği etkileşimleri incelemeli, daha sonra nasıl sonuçlanacağını doğru tahmin etmelisiniz.

3-) Borsada Başarı İçin Araştırma Yapmak

Dünyanın en ünlü yatırım uzmanları borsada başarılı olmak için araştırma yapmak gerektiği konusunda hemfikirdir. Yatırım yapılacak olan şirket değerlendirilirken öncelikle şirketin kalitesine bakılmalı ve araştırılmalı, sonrasında da fiyatına bakılmalıdır. Şirketin kalitesini görebilmek için şirketin mali tabloları doğru olarak okunmalı, yaptıkları görüşmeler, verdikleri demeçler dinlenmelidir. Şirketin kalitesinden emin olduktan sonra fiyatı değerlendirilmeli ve sonrasında yatırım yapılmalıdır.

Yatırım yapılacak tüm sermaye tek bir şirkette değerlendirilmemelidir, çeşitli şirketler üzerinde değerlendirmeler ve yatırımlar yapılmalıdır. Daha büyük sermaye gerektiren yatırımlar için her zaman kenarda biraz nakit bulundurulmalı ve yaptığınız araştırmalar neticesinde gerçekten karlı olduğunu düşündüğünüz yatırım için cesaretli bir adım atmaktan çekinmemelisiniz.

Yatırımda Kısa Vadeli ve Uzun Vadeli Hedefler Nelerdir?

İyi bir yatırımcı olmak için hedef belirlemek önemlidir. Kısa vadeli hedeflerinize ulaşabilmek için güvenli, gelir getiren yatırımlar ve nakit gibi araçlar kullanılabilir. Uzun vadeli hedefler için tahvil ve hisse senedi gibi uzun vadeli yatırım araçları kullanılabilir.

Zaman, yatırım yapmak isteyen kişiler için önemlidir. Yatırıma ne kadar erken başlanırsa o kadar başarılı olunur ve tasarruf miktarı da fazla olur. Tasarruf miktarının sürekli olması önemlidir. Bu nedenle gelirinizden, öncelikle tasarruf edeceğiniz miktarı ayırmalı, tasarruf dışında kalan miktarı harcamalısınız.

Eğer yaşınız ellinin üzerindeyse, yatırımda kısa vadeli ve uzun vadeli hedefler konusunda biraz daha dikkatli olmalısınız. Yatırım yapacağınız miktarı yüksek tutmalısınız.  Yatırımlarınızı emeklilik hesabınızda topluyorsanız katkı paylarınızı mümkün olduğunca yüksek tutmalısınız.