Dünyanın En Büyük Katılımlı Halka Arzı Gerçekleşti!

Bu yılın en büyük küresel halka arzını, çip üreticisi Arm Holdings gerçekleştirdi. SoftBank Group'un ana ortağı olan Arm, 51 dolarlık üst bant fiyatından başlayarak 4,87 milyar dolarlık bir halka arz gerçekleştirdi.

Dünyanın En Büyük Katılımlı Halka Arzı Gerçekleşti!

Arm Holdings (Çip Üreticisi), dünyanın bu yılki en büyük halka arzını gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çekti. SoftBank Group'un ana ortağı olan Arm, 51 dolarlık üst bant fiyatından başlayarak talep toplayarak 4,87 milyar dolarlık halka arz geliri elde etti. Arm'ın halka arzına 10 katın üzerinde talep gelmesiyle birlikte şirketin değeri 54,5 milyar dolar seviyesine kadar ulaştı. Arm Holdings'in hisseleri, Perşembe günü Nasdaq'da işlem görmeye başlayacak.

Şirket daha önce 8-10 milyar dolar arasında bir halka arz hedeflemişti, ancak SoftBank'ın sınırlı bir halka arz kararı almasının ardından bu hedefi revize etti. SoftBank hala şirketin yaklaşık olarak %90'ını kontrol ediyor. SoftBank uzun bir süre daha şirketin çoğunluk paylarını elinde tutmak istiyor.

 Dünyanın En Büyük Halka Arzına Nasıl Başvurulur?

Dünyanın en büyük halka arzları genelde Nasdaq'da gerçekleşiyor. Arm Holdings halka arzına katılmak için yurt dışı borsa hesabına sahip olmak gerekli. Hali hazırda halka arzı tamamlanmış olan şirketin halka arzına şu an katılmak mümkün değil. Fakat yurt dışı borsalarında işlem yapmak için yurt dışı hesabına sahip olmak gerekli.

Halka Arzdan Sonra Şirketin Değeri 54,5 Milyar Dolar Oldu!

SoftBank'ın Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Masayoshi Son, halka arz fiyatını belirlerken, talebi engellememek adına gerektiğinde fiyatı daha yüksek belirlemeye istekli olduğunu ifade etti.

Bloomberg tarafından edinilen kaynaklardan alınan bilgilere göre, Çarşamba günü yapılan son fiyat belirleme toplantısında, bazı bankacılar ve yöneticiler daha yüksek bir fiyatın düşünülmesi gerektiğini savunurken, tartışmanın bir kısmı 52 doların mantıklı bir seviye olup olmadığını değerlendirdi.

Kaynaklar, Masayoshi Son'un da bu tartışmaya katıldığını ve yaklaşık 100 milyon dolar ek gelir için sağlıklı bir çıkışı riske atmamanın önemli olduğunu belirterek 51 dolar fiyatını tercih ettiğini ifade etti. Sonuç olarak, Arm'ın halka arz fiyatıyla şirketin değeri yaklaşık 54,5 milyar dolara ulaştı.

Etiketler