Dünya devi o şirketi üçe bölüyorlar!

Toshiba, daha odaklı bir yapı kurma hayali ile Mart 2024'e kadar üçe ayrılmayı planlıyor. Üçe bölünmenin tamamlanmasının ardından Toshiba ismini sürdürecek olan birimin şirket bünyesinde bulunan flash bellek şirketi Kioxia Holdings ve diğer varlıklardaki hisseleri yöneteceği bildirildi.

Dünya devi o şirketi üçe bölüyorlar!

Japonya merkezli teknolojinin önde gelen şirketi Toshiba, daha odaklı bir yapı kurmak amacı ile yaşanacak bölünmenin ayrıntılarını açıkladı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Mart 2024'e kadar üçe ayrılmayı tamamlamayı planlandığı belirtildi.

Toshiba'da, yönetim kurulu başkanının görevden alınması ve bu sene yabancı hissedarlar üstünde aşırı baskı hakkında bir rapor da dahil olmak üzere, son 7 senede bir dizi kriz yaşanmıştı.

Şirketin bölüneceği üç birimden birinin altyapı hizmetlerine, diğerinin ise güç yarı iletkenleri gibi elektronik cihazlara odaklanacağı vurgulandı.

Toshiba adını koruyacak olan üçüncü parçanın ise şirket bünyesinde bulunan flash bellek şirketi Kioxia Holdings Corp. Ve diğer varlıklardaki hissesini yöneteceği bildirildi.

Kararın Toshiba'nın holdingi bölünme konusunda muhtemelen daha agresif olması isteyen ve bir özel sermaye şirketine satılması çağrısında bulunan yabancı hissedarları eksiksiz olarak tatmin etmeyebileceğinin altı çizildi.

Toshiba'yı Üçe Bölmek İyi Karar

Konuyla ilgili açıklama yapan stratejist Masayuki Kubota, "Üç parçaya bölünerek yönetimini yeniden inşa etmek iyi bir karar" dedi.

Kubota, Toshiba'nın on senelerdir benimsediği holding modeli olan yarı iletkenler gibi hızla değişen teknolojiyi içerenlerin beraberinde yavaş büyüyen istikrarlı iş yürütmesinin zor olduğunu söylerken, “Karar verme süreci, altyapı ve yarı iletken iş yerleri arasında bütünüyle farklı” ifadelerini kullandı.

Etiketler