Toshiba'nın bölünme tarihi belli oldu

Toshiba, daha odaklı bir yapı için 2024 yılının mart ayına kadar üçe ayrılmayı planladığını açıkladı.

Toshiba'nın bölünme tarihi belli oldu

Japonya merkezli teknoloji şirketi Toshiba, daha odaklı bir yapı kurmak için yaşanacak bölünmenin detaylarını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, 2024 yılının mart ayına kadar üçe ayrılmayı planladığı aktarıldı.

Toshiba'da, yönetim kurulu başkanının görevden alınması ve bu sene yabancı hissedarlar üzerinde aşırı baskı ile ilgili bir rapor da dahil olmak üzere, son 7 yılda bir dizi kriz yaşanmıştı.

Şirketin bölüneceği üç birimden birinin altyapı hizmetlerine, diğerinin de güç yarı iletkenleri gibi elektronik cihazlara odaklanacağı kaydedildi.

Toshiba adını koruyacak olan üçüncü parçanın da şirket bünyesinde bulunan flash bellek şirketi Kioxia Holdings Corp. ve diğer varlıklardaki hissesini yöneteceği açıklandı.

Kararın, Toshiba'nın bölünme konusunda büyük ihtimalle daha agresif olmasını isteyen ve bir özel sermaye şirketine satılması çağrısında bulunan yabancı hissedarları tam olarak tatmin etmeyebileceğine vurgu yapıldı.

'Üçe bölünüp yönetimi tekrar inşa etmek iyi bir karar'

Konuya ilişkin olarak açıklamalar yapan stratejist Masayuki Kubota, ''Üç parçaya bölünerek yönetimini tekrar inşa etmek iyi bir karar.'' ifadelerini kullandı.

Kubota, Toshiba'nın on yıllarca benimsemiş olduğu holding modeli olan yarı iletkenler gibi hızla değişen teknolojiyi içerenlerin yanında yavaş büyüyen istikrarlı işletmeleri yürütmesinin zor olduğunu belirtirken, ''Karar verme süreci, altyapı ve yarı iletken işletmeler arasında tamamıyla farklı.'' şeklinde konuştu.

Etiketler