Diyanet İşleri Başkanı açıkladı: Kripto para caiz değildir diyemiyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Açıkladı: Kripto para caiz değildir diyemiyoruz açıklamasını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı açıkladı: Kripto para caiz değildir diyemiyoruz

Son zamanların en çok tercih edilen yatırım araçları arasında yer alan bitcoin ve alt coinlerin bulunduğu kripto para sisteminin popüler hale gelmesiyle kripto paralar caiz mi? sorusu sorulmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir canlı yayında kripto paralarla ilgili açıklama yaptı. 

Diyanet İşleri Başkanı Açıkladı: Kripto para caiz mi? 

Geçen yılın ilk yarısında ivme kazanan coinler, Türkiye genelinde popüler olmaya başladı. Bu durum da kripto paraların caiz olup olmadığının araştırılmasına neden oldu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kısa süre önce katıldığı canlı yayında açıklama yapan Ali Erbaş kripto paraların caiz olup olmadığını açıkladı. Ali Erbaş tarafından yapılan açıklamaya göre: 

"Kripto para caizdir denilemiyor. Güvenilir olmadığı ve istismara açık olduğu için caiz diyemeyiz. Bunu biz bir uzman yardımcısı arkadaşımıza tez konusu olarak verdik. Bir hocamız tez olarak bunu hazırlıyor. Ama şu an itibariyle kripto paralar için caizdir değildir diyemiyoruz." dedi. 

Diyanet İşleri Başkanı açıkladı: Kripto para caiz değildir diyemiyoruz - Resim : 1

Metaverse İle Kabe Ziyaret Edilir mi? 

 Bildiğiniz gibi Kabe, geçtiğimiz günlerde Metaverse evreninde yer almaya başlamıştı. Bu durum da metaverse evreni üzerinden Kabe'ye gitmek suretiyle hac ibadetinin yapılıp yapılmayacağı gündeme geldi. Pek çok uzman bunun gerçek bir ibadetin yerine geçmeyeceğini açıkladı. Ama manevi olarak Kabe'yi görmek için iyi bir olanak olduğunu gündeme getirdi. 

Etiketler