Gucci Metaverse evrenine girdi!

Gucci Metaverse evrenine girdi. Dünyaca ünlü giyim markası Gucci, Sandbox üzerinden sanal arsa aldı.

Gucci Metaverse evrenine girdi!

Dünya genelinde bilinen ünlü ve lüks giyim markası Gucci Metaverse evreninde. İtalyan asıllı giyim markası Gucci Sandbox üzerinden kendine sanal bir arazi aldı. Gucci'nin bu hamlesiyle müşteriler sanal bir şekilde pek çok modeli görebilecek ve deneyim sahibi olabilecek. 

Adidas, Atari, Warner Music, Snoop Dogg, CryptoKitties gibi pek çok marka bildiğiniz gibi Kasım ayında 93 milyon dolarlık yatırımla yankı uyandıran Sandbox üzerinden sanal arsa sahibi oldu. İtalyan moda şirketi Gucci'de artık Sandbox'da yer alacak. Yapılan hamleden sonra moda endüstrisindeki tüketicilerin sanal deneyim yaşatmak için markanın metaverse projelerini temsil edecek olan Gucci Vault'u  oluşturdu. Gucci'nin sanal arsa için ise ne kadar ödeme yaptığı açıklanmadı. 

Gucci Metaverse ile modayı dijitale taşıdı

Gucci Metaverse

Moda ve dijital endüstrinin kesişmesi açısından da diğer şirketlerin önüne geçen Gucci, Sandbox'tan sanal arsa aldı. Mayıs ayında İtalyan moda şirketi Christie's vasıtasıyla NFT satan ilk lüks otomobil markası olmuştu. Son olarak Discod için de bir yönetici arayışı yapan Gucci, NFT projeleriyle de ilgili tüm çalışmalardan sorumlu olacak. Gucci tarafından açılan iş ilanında yazan detaylarda Kripto toplulukların yönetilmesi maddesi de yer almaktadır. 

Etiketler