Dikkat! Konut ve ihtiyaç kredilerinde faiz oranları değişti

Kamu bankaları ihtiyaç kredilerinde uygulanan faiz oranlarını güncelledi. Düşük faizli olmasıyla birçok müşteri tarafından tercih edilen kamu bankaları hem konut hem de ihtiyaç faizlerinde düzenlemeye gitti.

Dikkat! Konut ve ihtiyaç kredilerinde faiz oranları değişti

Kredi notuna ve alınan kredi miktarına göre değişiklik gösteren kredi faizleri zaman zaman bankalar tarafından düzenlenmektedir. Kredilerde uygulanacak olan minimum faiz oranını belirleyen kamu bankaları alanda müşteri kapma konusunda birbirleriyle kıyasıya rekabet içerisindedir. Türkiye’de en düşük faizli kredi imkanı sağlayan Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası müşterileri tarafından sıklıkla tercih edilen bankalar arasında yer alıyor.

Düşük faizli ihtiyaç kredisi

Düşük faizli kredi arayışında olan kişiler soluğu kamu bankalarında almaktadır. Birçok özel bankaya göre çok daha düşük oranlarla kredi sağlayan kamu bankaları bu alanda tercih sebebi haline gelmektedir. Her yıl binlerce kişinin müşterisi olduğu kamu bankaları günümüzün en çok tercih edilen bankaları listesinde yer alıyor.

Dikkat! Konut ve ihtiyaç kredilerinde faiz oranları değişti
Kredi çekerken düşük limitli ve faizli kredi seçeneklerine sahip olmak son derece önemlidir. Bu durum aynı zamanda ihtiyaç ve konut kredilerindeki ödeme planlarını da direkt olarak etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Kişilerin kendi kredi notları ve diledikleri ihtiyaç kredisinin tutarına göre değişen faiz oranlarını banka şubelerinden öğrenmek de mümkündür.
Düşük faizli kredi için tercih edilen Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası yeni kredi programları çerçevesinde birçok müşterisine kredi imkanı sunmaktadır. Oldukça düşük faizlerle kredi sağlayan bu bankalar müşterileri tarafından beğenilmektedir. Hem konut hem de ihtiyaç kredisi arayışında olan kişilerin tercih ettiği kamu bankaları faiz yükünün en düşük olduğu banka türleri arasında bulunmaktadır.

Kamu bankaları faiz oranları

Kamu bankalarında yer alan faiz oranları birçok kişi tarafından merak ediliyor. Halkbank’ın düşük faizlere sahip olması bu alanda birçok müşteriyi kredi almaya itmektedir. Nakit ihtiyacınızı hızlı bir şekilde karşılayabileceğiniz Halkbank’ta ihtiyaç kredisi %1,89 taşıt kredisi %1,59 ve konut kredisi %1,20 faizli bir şekilde temin edilebilmektedir.


Düşük faizli kamu bankalarından biri olan Vakıfbank, milyonlarca müşterisine kredi hizmeti sunmaya devam ediyor. İhtiyaç kredilerinde %1,91 faiz oranına sahip olan banka nakit avans konusunda da tercih sebebi haline gelmektedir. Taşıt kredilerinde %1,59 ve konut kredilerinde %1,29 faiz uygulayan Vakıfbank, Türkiye’de faiz oranı en düşük bankalar listesinde bulunuyor.
Ziraat Bankası’nın faiz oranlarını araştıran kişilerin sayısı oldukça fazladır. Banka tarafından güncellenen faiz oranlarıyla birlikte ihtiyaç kredilerinde %1,79’lük bir faiz uygulaması bulunmaktadır. Aynı zamanda taşıt kredilerinde %1,59 ve konut kredilerinde %1,36 oranında faiz uygulayan bankanın hali hazırda milyonlarca müşterisi bulunuyor. Düşük faizli bankalardan olan Ziraat Bankası nakit avans konusunda da tercih edilmektedir.

Etiketler