Cumhurbaşkanından yeni faiz yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan o çok beklenen faiz açıklamasını yaptı. Yaptığı açıklamadan sonra tüm gözler Cumhurbaşkanında toplandı. Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanından yeni faiz yorumu

Cumhurbaşkanından faiz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan faiz açıklamasında bulundu. “ Biz İstanbul’u böyle bir şevkle böyle bir aşkla seviyoruz. Esasen İstanbul’u sevmek demek 81 vilayetin tamamıyla Türkiye’yi sevmek anlamına gelir. Bu kadar sevilen bir şehre hizmet etmek de o derece meşakkatli ama aynı zamanda o derece şerefli bir iştir” ifadelerini kullanan Erdoğan hizmetlerinden bahsetti. Buna ek olarak Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlemiş olan AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasına başlamadan önce katılımcıların coşkulu tezahüratları dayanarak "Allah'ın izniyle görüyorum ki 2023'ün ışıkları ufukta. Maşallah, tebarekallah, bu ne güzellik böyle" diye konuşmasına devam etti.” İstanbul adını göklere yazarsanız düşlerinizden mehtabının kaybolacağından korktuğunuz bir şehir.

İstanbul zaman, mekan aşıp geçmiş sevgilimiz, vatanımız olan bir şehir. İstanbul güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar bir şehirdir. İstanbul insana seversen olayım yarin dedirten bir şehirdir. Biz İstanbul’u işte böyle bir şevkle böyle bir aşkla seviyoruz. Esasen İstanbul’u sevmek demek 81 vilayetin tamamıyla Türkiye’yi sevmek demektir. İstanbul’u sevmek demek gözü ve gönlü burayla rabıtalı Balkanlarından Kuzey Afrika’sına kadar koskoca bir coğrafyayı sevmek demektir. İstanbul’u sevmek demek, her rengiyle her inancıyla her kültürüyle her meşrebiyle tüm insanlığı sevmek demektir. Bu kadar sevilen bir şehre hizmet etmek de o derece meşakkatli ama aynı zamanda o derece şerefli bir iştir.” İfadelerini kullandı.

Zamlar devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı zam açıklamasından sonra birçok kişi zam yapılan birçok alanda indirim yapılıp yapılmayacağına dair merak içinde bekledi. Şu an olarak her hangi bir indirim uygulaması düşünülmüyor.

 Ancak ilerleyen süreçlerde gıda ürünleri gibi temel ihtiyaçların büyük oranda indirim yapılacağı düşünülüyor. Yaşanacak olan bu indirim olanı dar gelirli vatandaşlar için bile uygun görülecek. Birçok maaş alanında zam yapıldıktan sonra da sıra bu zamların düşüşüne geldiği düşünülüyor.