Yörsan yeni sahibini buldu!

Uzun süredir iflasını ilan etmiş olan Yörsan bugün gün içinde Maltı Holding tarafından satın alındı. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Yörsan yeni sahibini buldu!

Yörsan’ın yeni sahibi Matlı holding oldu!

Yakın zamanda satışa sunulan Yörsan Matlı Holding tarafından ilgi görmüştü. Halen satış süreci devam eden Yörsan firmasını bugün gün içerisinde Matlı holding satın aldı. Susurluk İcra İflas Dairesi tarafından yapılan açık arttırmaya tek başına giren ve rakibi olmayan Matlı Holding, 6 aydır satış süreci devam eden Yörsan firmasının yeni sahibi olarak ilgiyi üzerine topladı.

 Türkiye’nin beyaz et ve yumurta sektöründe önde gelen firmalarından Keskinoğlu’nun %20’sini satın alarak yatırımlarını hızla çeşitlendirmiş olan Matlı Holding, son olarak gıda şirketlerinden Yörsan’ı da bünyesine katarak büyük oranda yatırım yaptı. Bunlara ek olarak bir süre önce Balıkesir’de 2019 yılında kayyum atanan ve hakkında iflas davası görülen Yörsan’ın Temmuz 2020’de iflasına karar verilmesinin ardından şirket icradan satışa çıkarılarak satış süreci halen devam ediyordu. Taa ki bugün Matlı holding tarafından satın alınana dek. Gıda alanında yaptığı birçok çalışma arasına Yörsan’ını ekleyen Maylı holdingin bir sonraki adımı gerçekten merak ediliyor.

Yörsan’ın kilometre taşları

1964 yılında Yörükler Gıda Limited Şirketi adıyla kurulan Yörsan, 1979 yılında Susurluk’ta bir mandıranın alımı ile beraber 1984’te inşa edilen fabrikasının faaliyete başlamasıyla Yörsan A.Ş ismini aldı. 1985 yılında şirket, pastörize süt üretimine ve kültür peynirciliğine başlayarak bu alanda sürekli olarak çalışmalar yaptı. Yörsan süt, peynir ve yoğurt gibi gıda ürünlerini ABD’ye kadar ihracat eden sayılı işletmelerden bir kaçıydı.

Şirket sık sık yaşadığı ekonomik sorunlardan dolayı konkordato ilan ederek resmen iflasın eşiğinde olduğunu belirtti. 2019 yılında da kayyum atandı ancak bir işe yaramadı. 10 Temmuz 2020 tarihinde Yörsan’ın iflas talebi Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi’nde kabul edilerek bu gıda severlerini bir hayli üzdü ve üretim bir süre duruşa geçti. Susurluk İcra İflas Dairesinin 2020/1 sayılı İflas Kararına istinaden satışa çıkarıldı ve 17 ocak pazartesi 2022 tarihinde Matlı Holding tarafından satın alındı.