SON DAKİKA: KPSS 2022 iptal edildi

2022 KPSS lisans sınavı iptal mi edildi? 2022 KPSS lisans oturumuna ilişkin yetkililer açıklamada bulundu.

SON DAKİKA: KPSS 2022 iptal edildi

 
ÖSYM tarafından yapılanmış olan haberde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2022 lisans oturumu sorularına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir önceki gün Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verildi. Bu talimattan sonra ise son dakika haberleri peş peşe gelmeye aralıksız bir şekilde devam ediyor. Sınava girmiş olan adaylar ise KPSS iptal mi, iptal olur mu ya da tekrarlanacak mı soruları üzerinde yoğun bir şekilde araştırmalarını sürdürüyorlar. Büyük bir merak konusu haline gelen KPSS iptal mi, iptal olur mu, sınav yapılacak mı? sorularının yanıtları ve bütün bilgiler.
 
2022 KPSS Lisans oturumu Kapsamında bazı SORULAR ile ilgili yeni yine çıkan durumun hemen ardından Başkan Erdoğan tarafından devlet denetleme kuruluna talimat verildi verilen talimatın hemen oradan sınava katılan adaylar son dakika haberlerine yakından takip etmeye başladı adayların yönelttiği KPSS iptal İptal olur mu sınav tekrarlanacak mı şeklindeki sorulara yanıt aramaya yoğun bir şekilde devam ediyor.
 

KPSS iptali ile ilgili son dakika haberi geldi!

Adayların merak ettiği KPSS iptal olacak sorusunun yanıtı ve bütün detayları ise şu şekilde;
 

KPSS an itibari ile iptal edildi!

Yapılan son dakika açıklamaları kapsamında ÖSYM başkanı olan Ersoy 31 Temmuz tarihinde yapılan tüm KPSS oturumlarının iptal edildiğini duyurdu. Yine 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacak olan oturumlar da ertelenmiştir.
 
DDK müfettişleri ÖSYM Başkanlığı doğrultusunda ilk incelemelerini başlattı. DDK başkanı olan Yunus Arıcı ise yapmış olduğu röportajda lisans soruları hakkında ilk değerlendirmelerini haberi yakından takip edenlerle paylaştı.

 
“Konu ile ilgili kısa bir süre önce incelemeyi başlattık. Daha önce de dile getirmiş olduğum gibi problemli bir durum söz konusu olarak gözüküyor. Bu konuda incelemenin ne kadar süreceği konusunda kesinlikle net bir şey söyleyemiyorum. Şu anda neyle karşı karşıya kaldığımızı bilmiyoruz. Lakin çok kapsamlı bir inceleme yapacağımızı söyleyebiliriz. Adayların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için incelememizi en kısa süre içersinde tamamlayacağız. Sonuçları ise hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanımıza sunacağız.” sözlerini dile getirdi.
 
DDK’nın yanı sıra YÖK ve ÖSYM’nin konu ile ilgili çalışmaları da devam ediyor. Verilecek olan kararın kurulunun incelemesi bitmeden verilmesi de olası bir durum olarak gözüküyor.
 

Etiketler