Coinmarketcap hacklendi mi?

Coinmarketcap verilerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle piyasalarda ciddi dalgalanmalar meydana geliyor.

Coinmarketcap hacklendi mi?

Kripto veri sağlayıcısı coinmarketcap yayınladığı veriler piyasada dalgalanmalara neden oldu.

Dünyanın en büyük kripto para veri sitesi dünya üzerinden milyonlarca kullanıcıya sahip. Hatta öyle ki bazı borsalar sistemlerindeki veriyi coinmarketcap üzerinden aldığı için gerçek olmayan yükselişler görünüyor. Bu durumdan Etherscan ve Trustwalllet gibi platformlar da etkilendi. Borsaların kullanıcıları neredeyse çıldırıyordu tüm kullanıcılarını milyoner ya da milyarder olarak göstermeye devam kripto para borsaları anlık işlemde kesintilere uğramış durumda.

Çünkü tüm gerçek zamanlı verilerini coinmarketcap üzerinden alan bu borsalarda yatırımcılar işlem yapamaz hale geldi ve bir BTC / USDT fiyatı 814.432.645 418,85 dolara kadar yükseldi. 

coinmarket cap btc fiyatları

Yukarıda görülen hack sonrası fiyatlar sadece BTC için değil neredeyse tüm piyasadaki coinler için bu durum gerçekleşti.

1 doların karşılığı olması için var olan stabil coin Tether şu an itibariyle adet başına 13 milyon dolardan daha değerli olarak karşımıza çıkıyor.

Bu hack sonrası ise bir süreliğine de olsa ETH en değerli kripto para birimi oluyor. Hack sonrası fiyat 84 milyon dolar üzerinde işlem görüyor. 

coinmarketcap verileri

Konu ile alakalı olarak Coinmarketcap resmi kanallarından hiçbir açıklama gelmezken sosyal medya platformu Twitter'da milyoner olduğunu iddia eden binlerce kullanıcı durumun gerçekliğini anladıktan sonra büyük bir hayal kırıklığına uğradı...

Etiketler