SON DAKİKA: Büyük coin sitesi hacklendi mi?

CoinMarketCap veri sağlayıcı sitesi hacklendi mi? Dünyanın en büyük kripto para veri sağlayıcı şirketi CoinMarketCap hacklendi iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

SON DAKİKA: Büyük coin sitesi hacklendi mi?

CoinMarketCap hack saldırısına mı uğradı?

Dünyanın en büyük kripto para veri sağlayıcısı CoinMarketCap, kripto para piyasalarında gösterdiği fiyatlarla tüm piyasayı alt üst etti. Bir Bitcoin fiyatı 789,432,690,634.69 Dolar seviyesine kadar yükselmiş durumda. 

coinmarketcap hack saldırısı

Bu saldırılardan etkilenen 2 büyük kripto borsası aktif işlemleri durdurduğu iddia ediliyor. Bununla birlikte sosyal medya paylaşım sitesi Twitter'da ilk önce durumu gerçek zanneden binlerce kullanıcı milyoner ve milyarder olduğunu açıkladıktan sonra durumun gerçek yüzü ortaya çıktı. Trajikomik olay sonrasında hayal kırıklığına uğrayan yatırımcılar tüm dünyadan online ortamda bir araya gelip konu ile ilgili CoinMarketCap kurumu ve durumla ilgili şaka mesajları yayınlamaya devam ediyor.

CoinMarketCap yetkililerinden hack açıklaması!

coinmarketcap resmi açıklama

Web sitemizde şu anda fiyatlama sorunları yaşanıyor. Yazılım mühendisi ekibimiz CoinMarketCap.com üzerinde görünen fiyat bilgilerindeki yanlışlığın farkındadır. Şuanda araştırıyoruz ve daha fazla bilgiye sahip olduğumuzda durumu güncelleyeceğiz.

Konu ile ilgili kesin bir ifade kullanmaya CoinMarketCap yetkilileri konu ile iglili açıklamalarda bulunmaya devam edeceğini. Kendilerinin de sorunu şu an çözemeye çalıştığını bildirdi. 

 Etherscan ve Trustwalllet'de çöktü mü?

 Etherscan ve Trustwalllet dünyada milyonlarca kullanıcıya sahip iki borsa ve kripto paralarda canlı fiyat verisini CoinMarketCap üzerinden alıyor. Yaşanan hack saldırısı sonrasında tüm piyasada en çok bu iki borsa fiziken etkilendi ve işlemlerini durdurma kararı aldı. 

Çünkü bir BTC fiyatı 789,432,690,634.69 dolara kadar yükselmesi ile birlikte neredeyse tüm trafik kitlenmiş durumda. Herkes hayali olarak yükselen bu fiyattan satış yapmaya çalıştı.

trustwallet ve etherscan çöktü

Etiketler