Geleceğin gayrimenkulleri: Metaverse arsaları

Metaverse'de bir kulüp, kumarhane veya sanal bir mağaza inşa etmeyi mi düşünüyorsunuz? Bir komisyoncuyla konuşmak daha iyi, çünkü bu artırılmış gerçeklik (AR) arazisinin en azından bir kısmı tavan üzerinden fiyatlandırılıyor.

Geleceğin gayrimenkulleri: Metaverse arsaları

 Metaverse'de bir kulüp, kumarhane veya sanal bir mağaza inşa etmeyi mi düşünüyorsunuz? Bir komisyoncuyla konuşmak daha iyi, çünkü bu artırılmış gerçeklik (AR) arazisinin en azından bir kısmı tavan üzerinden fiyatlandırılıyor.

Tokens yan kuruluşu Metaverse Group'un geçtiğimiz günlerde 2 milyon 428 bin 740 dolar civarında olan 618 bin MANA'ya bir gayrimenkul yaması satın aldığını bildirdi. Tokens.com Decentraland haritasının alanı, dijital moda etkinliklerine ev sahipliği yapmak ve avatarlar için sanal giysiler satmak için kullanılacağını söyledi.

Birkaç şeyi açıklamak iyi olur. Decentraland , Etherium blok zincirinde çalışan 90.000'den fazla sanal araziden oluşan bir metaverse'dir, ancak MANA adlı kendi yerel para biriminden yatırımcıları cezbetmektedir.

Önceki arsa fiyat rekoru 900 bin dolardı

Önceki rekorun sahibi olan Haziran ayında sanal bir alışveriş merkezi planlarıyla 900.000 dolar karşılığında alınan arsadan sonra 2,4 milyon dolara, dijital bir gayrimenkul yatırım fonu olan Republic Realm şirketi tarafından alınan arsa metaverse'deki bir arsa için ödenen en yüksek fiyat.

Sanal toprak sahipleri bu astronomik meblağlar için gerçekte ne ile uzaklaşıyorlar? Dijital olarak alınanlar çoğu durumda, yeni dijital yayılımlarının sahipliğini temsil eden, silinemez bir belirteçlerden (NFT) oluşuyor.
Bu noktada cevaplanmayan çok sorular var. Avatarların kıyafet ve araba satın aldığı, eğlence parklarına gittiği gelişen bir sanal gerçeklik (VR) ekonomisi hayal ettikleri için bu yatırımların son derece spekülatif olduğu şüphe götürmez.

Dijital Kıtlık, NFT Arazi Kapmasını Yönlendiriyor

Fiyatların bu kadar astronomik olmasının sebebi olarak da oluşturulan Metaverse bölgelerinin gelecekte oldukça popüler hale gelecek olması. Belki de şimdiden gelmiştir bile. Geçtiğimiz günlerde Metaverse evreninde ilk düğün gerçekleştirildi. Hatta ünlü giyim markası H&M'de ilk mağazasını açmıştı.

Tokens.com nedenlerini yeterince açık bir şekilde ortaya koydu. Şirket yaptığı açıklamada, Decentraland'ın moda bölgesi'ndeki sanal arazi parselinin sonunda bir AR / VR ofis binasına ev sahipliği yapacağını söyledi.

“Tokens.com Tower, Metaverse Group'un arazi parselleri üzerinde yapım aşamasında olan NFT tabanlı bir sanal binadır. Tokens.com yüzde 50'sine sahip. Binanın kiralanması, ve reklam alanının satışı yoluyla gelir elde edilmesi amaçlanmıştır. Tokens.com Tower, Tokens.com ve metaverse içindeki yeni kitlelere maruz kalmanın reklamını yapan diğer markalar, “metaverse tabanlı kripto konferanslarına ve etkinliklerine de ev sahipliği yapacak".

AR / VR arazilerine dalmak için birkaç milyonunuz var, fakat doğrudan Dencentraland veya hatta Meta ile ilgilenecek kadar anlayışlı hissetmiyorsanız bunu sorun etmeyin. Artık metaverse emlak komisyoncuları var.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir Metaverse GYO firması, "Dijital kıtlık tüm sanal dünyaların kiracısıdır. Bu Metaverse'lerde sınırlı miktarda sanal gayrimenkul var. Tıpkı gerçekte olduğu gibi. Bu arsalar mevcut gayrimenkulün yalnızca bir alt kümesi olarak kabul edilir ve arzu eden tarafından elde edilebilir” ifadelerini kullandı.

Metaverse Arazisi Nasıl Görünüyor?

Bir metaverse arazi listesinin nasıl göründüğünü merak ediyor musunuz?

Görülen o ki sanal evrenlerde gidilecek epey yol var ancak atılan adımlar yeterince gerçek. Birçok metaverse emlak şirketi, sanal emlak alanında arazi ve mülkleri güvence altına almak için kuruldu. Dahası, Sotheby's gibi şirketler, NFT'lerini sergileyebilecekleri sanat galerileri ve müzeler kurmak için arazi parçalarını güvence altına almak istiyorlar.

Gelecekte neler olacağı bilinmez ancak Metaverse projeleri şimdiden milyonları etkilemeyi başarmış gözüküyor.

Etiketler