Yeni DeFi hack milyonlarca hasara neden oluyor

Başka bir DeFi hacki 12,7 milyon dolar çalmayı başardı. Bu sefer saldırıda BSC'ye 277 pBTC kaybeden pNetwork'ü vurdu.

Yeni DeFi hack milyonlarca hasara neden oluyor

Merkezi olmayan finansal piyasaları (DeFi) hacklemek ayın işi gibi görünüyor. Çünkü bir DeFi hack defalarca milyonlarca hasara neden olur. Bu sefer konu , Binance Akıllı Zincirine (BSC) yönelik bir saldırıyla karşı karşıya kalan pNetwork ve üzerinde depolanan pBTC ile ilgili.

19 Eylül'de pNetwork , Twitter'da ağın saldırıya uğradığını ve bu süreçte 277 bitcoinin çalındığını duyurdu. Bu şu anda 12.7 milyon ABD dolarının biraz altında.

Saldırı ile ilgili PNetwork, Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı;

Saldırganların kod tabanımızdaki bir hatadan yararlanmayı başardığını ve BSC'de pBTC'ye saldırdığını topluluğa bildirdiğimiz için üzgünüz. Bu süreçte 277 BTC (teminatın çoğu) çaldı. Diğer köprüler etkilenmedi. pNetwork'teki diğer tüm fonlar güvenlidir.

Beyaz, Gri veya Siyah Şapkalı Hacker?

Şimdiye kadar, saldırının kötü niyetli bir hırsızlık olup olmadığı veya kişi veya grubun kişi veya grubu bir güvenlik açığından haberdar etmeye mi çalıştığı belli değil. Beyaz şapkalı ve siyah şapkalı hackerlar arasında temel bir ayrım yapılır. İlki, BT altyapısındaki zayıf noktaları izin alarak arayan ve fark edenlerdir. İkincisi, verileri veya bu durumda olduğu gibi pBTC'yi çalmak için korumalı ağlara girer. Adından da anlaşılacağı gibi, Gri Şapka korsanları bir ara aşamayı işaretler. İzinleri yoktur, ancak çoğu durumda çalınan malları bir ücret karşılığında iade ederler.

Mevcut bilgi durumuna göre, pNetwork beyaz bir şapka varsaymıyor. Bunun yerine, daha önce Black Hat olarak sınıflandırılan kişinin şirketten gelen bir teklife yanıt verip vermeyeceği sorusu ortaya çıkıyor. Ödül olarak çalınan paranın yaklaşık yüzde 11,8'ini teklif ettiler.

Siyah şapkalı oldukları varsayılan hackerlara ise pNetwork şöyle bir teklif yaptı ve bunu Twitter'dan duyurdu;

Siyah şapkalı hackera. Bu şimdi spekülatif olsa bile, çalınan fonları iade etmek için 1.500.000 dolar ödül veriyoruz. Güvenlik açıklarını bulmak maalesef oyunun bir parçası, ancak hepimiz DeFi ekosisteminin büyümeye devam etmesini istiyoruz. Fonların geri dönüşü bu yönde atılmış bir adımdır.

Etiketler