Çocuğu olan ailelere kötü haber! Okul çantası fiyatı bakın kaç TL

Okulların açılmasına sayılı günler kala veliler kara kara düşünmeye başladı. Okul alışverişine çıkan veliler zamlı fiyatları görünce gözlerine inanamadı.

Çocuğu olan ailelere kötü haber! Okul çantası fiyatı bakın kaç TL

Öğrencilerin temel ihtiyaçlarından olan kırtasiye ihtiyaçları için veliler alışverişe başladılar. Kırtasiye ürünlerini almak kolay olsa da zamlandığı için nasıl alınacağıyla ilgili kara kara düşünülmektedir. Eskiden 1 TL’den alınan kurşun kalem şuan 4 TL’ye, 80 yapraklı bir defter 5 TL’den, 20 TL’ye yükseldi. Okul çantası fiyatlarına baktığımızda dudaklarımız uçukluyor. En uygun okul çantasının 800 TL ile 1000 TL arasında olduğunu görüyoruz.

Kırtasiye alışverişi 1500 TL’yi buluyor!

Hemen her ürüne gelen zamlardan sonra kırtasiye ürünlerine de zam geldi. Gelen zamlarla beraber Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Başkan Yardımcısı ve PTTAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada:

“Bu sene fiyat bazında harcamaların da arttığı görülüyor. Kaliteye göre tüm ihtiyaçlar eklendiğinde 400 ila 1.500 TL'yi bulan bir harcama yapılabiliyor” denildi.

Kırtasiyede KDV %1 olmalı!

Kırtasiye ürünlerine uygulanan KDV oranlarının düşmesini isteyen esnaf içini döktü. Kırtasiyede olan %8 ve %18’lik KDV oranının %1’e düşürülmesini isteyen esnaf ve veliler enflasyonun altında ezilen velilerin de bir nebze olsun rahatlamasını istiyor. KDV oranı hala kırtasiye ürünlerinde %18 oranında uygulanırken, kalem, defter ve silgi gibi malzemelerde %8 oranında KDV uygulanmaktadır.

Kırtasiye alışverişi

Geçen yıla göre fiyatlar %100 arttı!

Geçen yıla göre fiyatların %100 arttığını belirten Tüm Kırtasiyeciler Derneği Genel Sekreteri de konuyla ilgili açıklama yaptı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada:

“Tercihlere ve alınan ürünlere göre fiyatlar değişiyor. Ama yeni okula başlayan bir öğrencinin çantası ortalama olarak 600 ila 850 TL’ye hazırlanabiliyor. Geçen seneki rakamlara oranla elbette bu sene bir artış var” denilmişti.