Müjde! Şeker, un ve sıvıyağa %30 indirim geldi

Marketlerde fahiş fiyatların olması özellikle alışveriş yapacak kişileri fazlasınca etkilemektedir. Bugün bir ilke imza atılarak bir şehirde şeker, un ve sıvıyağa %30 indirim geldiği açıklandı.

Müjde! Şeker, un ve sıvıyağa %30 indirim geldi

Türkiye’de bir ilke imza atılarak şehre göre indirim yapıldı. İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası tarafından üyelerin mağdur olmaması için bir kooperatif kurulmuştu. Kurulan kooperatif sonrası piyasada 1000 TL olan şeker çuvalını 800 TL’ye sattıklarını açıkladı.

%25-%30 indirim yapıldı!

indirim

Avrupa ülkelerinde yaşanan çip krizi ve doların giderek yükselmesi sebebiyle esnafta tüketici de ekonomik dalgalanmalardan olumsuz etkileniyor. Hal böyle olunca İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası tarafından bir kooperatif kuruldu. Kurulan kooperatifle uygun fiyatlarla temel gıdaların satılacağı belirlendi. İhsan Esen tarafından yapılan açıklamada:

“Dünya genelinde iklim krizi, Rusya-Ukrayna savaşı, küresel ekonomik kriz, tedarik zincirinde kopmalar derken şeker, un, enerji gibi esnafın temel girdilerinde yüzde 300’e varan artışlar yaşandı. Bugün yaşadığımız daha farklı bir kriz. Hammaddeye, işçiliğe, enerjiye gelen zamları tezgahlara yansıtamayız. Başka bir formül bulalım ki esnafımıza daha ekonomik, iktisatlı malzeme teminine gidelim, distribütörü, toptancıyı, bayiyi aradan çıkaralım diyerek İzmir Şekerciler ve Pastacılar Temin Tevzi Kooperatifi’ni kurduk. Kooperatifin kuruluşu ile birlikte esnafımızın temel girdisi şeker, un, sıvı yağ gibi kalemlerde yüzde 25-30 indirim sağladık” denildi.

Un fiyatı 25 TL oldu!

Ayçiçek yağına gelen indirimlerden sonra un fiyatlarınında indirime gittiğini ve stokçuluğunda önüne geçileceğini belirten İhsan Esen un fiyatlarının İzmir’de 25 TL’ye gerilediği açıklandı. İhsan Esen tarafından:

“Şu an gümrüksüz ithalatla sektörümüzün 2 aylık ihtiyacına denk gelen 5 bin ton yağı 18 kilogramlık teneke birim fiyatı dikkate alındığında 120 TL daha ucuza tedarik ettik. Koli başına fiyatın 50 TL’ye dayandığı yumurtada koli başına 6 TL’lik indirim için firmalarla görüşüyoruz. Kooperatif kurulduğunu ilan ettiği andan itibaren İzmir’de çuval başına un fiyatları 25 TL geriledi. Stokçuluğun önüne geçecek mekanizmayı hayata geçirdik” denildi.