Çocuğu okula gidenler müjde! Kırtasiye yardımı başvuruları başladı! Karşılıksız 1300 TL veriliyor

Okulların açılmasına sayılı günler kala özellikle kırtasiye ürünlerine gelen zamlar vatandaşı sıkıntıya sokmaya yetti. Hükümet tarafından ekonomik yönden zorlanan vatandaşlar için kırtasiye yardımı verileceği duyuruldu.

Çocuğu okula gidenler müjde! Kırtasiye yardımı başvuruları başladı! Karşılıksız 1300 TL veriliyor

Okulların açılmasına kısa süre kala milyonlarca öğrencinin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması için eller ceplere atıldı. Kırtasiye ürünleri zamdan en çok etkilenen ürünlerden olduğu için velilerin ceplerini yakmaya devam ediyor. Hal böyle olunca aileler de çocuklarının kırtasiye ihtiyacını karşılamakta bi hayli zorlanmaktadır. Devlet tarafından çocuğu okula giden velilere müjde verildi.

Karşılıksız 1300 TL verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen kırtasiye yardımıyla ilgili detaylar belli olmaya başladı. Özellikle ihtiyaç sahibi ailelere öğrencilerin kırtasiye masraflarını karşılayabilmeleri için 1300 TL yardım yapılacağı duyuruldu. Her yıl bir defaya mahsus olarak verilecek olan 1300 TL’den kimlerin yararlanacağı da belli oldu.

İhtiyaç sahibi ailelere verilen kırtasiye yardımına başvuru yapabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Bu şartlardan biri de hane halkı kişi başı aylık ortalama net gelirin asgari ücretin 1/3’ün altında olanlara verilecektir. Dar gelirli kişiler Sosyal Yardımlaşma Vakfında kayıt oluşturduktan sonra sunulan bu yardımdan faydalanabiliyorlar.

1300 TL Yardım

1300 TL almak için gereken belgeler nelerdir?

Kırtasiye yardımı olarak adlandırılan 1300 TL almak için aşağıdaki belgeleri tamamlamanız gerekir. İstenilen belgeler arasında:

  • Çocuğa ait nüfus cüzdanı,
  • Veliye ait nüfus cüzdanı,
  • Çocuğun öğrenci olduğunu gösteren öğrenci belgesi,
  • Veli için gelir belgesi,
  • Ailenin ikametgah adresi,
  • Aileye ait nüfus kayıt örneği,
  • Eğer kirada ise kira sözleşmesi,
  • Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi gibi belgeler yer almaktadır.

 

Kırtasiye yardım başvurusu nasıl yapılır?

Öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için verilen kırtasiye yardım başvurusu yapmak için öncelikle e-devlet üzerinden hesabınıza girmeniz gerekir. Daha sonra Eğitim Öğretim Yardım Talebi adresi üzerinden e-devletten eğitim öğretim yardımı başvurusu yapabilirsiniz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardım Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı kapsamında verilmektedir.

Kırtasiye yardımı başvurusu yapan kişiler başvuru şartlarını sağladıktan sonra başvuruları onaylanırsa eğer PTT ya da başvuru esnasında verdikleri hesap numaralarına para yatırılacaktır. Karşılıksız olarak verilen 1300 TL her yıl yılda bir defalığa mahsus verilmektedir.